Skillnaden mellan Velvet och VelveteenSammet vs Velveteen

Människor bär kläder för att skydda och blygsamhet, och genom åren har de utvecklat plagg av olika typer och stilar. De använder olika material för deras kläder som är tillverkade i enlighet med tillfälle som de ska bäras.

Vardagskläder är vanligen tillverkade av bomull, linne och ull, medan kläder för speciella tillfällen är oftast gjorda av silke. Dessa vävs för att producera tyg eller tyg som kan göras till kläder. En av de mest önskade tyger är sammet speciellt för användning i kläder för speciella tillfällen.

I tidiga tider sammet endast bärs av adeln. Det gjordes i Kashmir och senare kom till Bagdad, Kairo, Timbuktu, och gjorde sin väg till västvärlden via Genua, Florens och Venedig.

Velvet är en väv som är mycket populär för användning i kläder och andra föremål. Det är vävd på en speciell vävstol skapa en stapel som ger den en distinkt känsla. Dess lugg är gjord av vertikala garner vävda i två tjocklekar samtidigt.

Sammet är tillverkad av en mängd olika material. Den dyraste och kanske den mest eftertraktade är sammet gjord av siden som är mycket mjukt och glansigt. Andra fibrer som ull, linne och mohair används också för att göra sammet.

Idag, syntetiska material används också för att göra sammet, och de är ibland i kombination med naturfibrer för att producera flera andra typer av tyget. Bortsett från de olika fibrer som används, det finns också flera metoder som används för att producera sammet som har distinkta mönster.Det finns hamrad sammet, präglat sammet som är värme stämplas av en metallvals, krossad sammet som är tvinnad i vått tillstånd såsom panne sammet, och devore sammet, vari en del av tyget är löst i en kaustik lösning för att ge ett mönster.

Ytterligare en annan typ är en gjord av bomull, men är det inte kallas sammet. Snarare är det kallas sammet. Det är något en imitation av sammet tyg men är inte så mjukt eller blankt som en gjord av silke. Dess högen är kortare, och det sätts tätt och görs av fyllgarnen. Det är fylligare och är inte så lätt att drapera som sammet eftersom det är tyngre. Det är billigare än sammet, men, men har en färg som inte är lika djup som sammet.

Båda används för att göra klänningar, klänningar och kostymer för speciella tillfällen, men sammet är mer hållbara och längre livslängd än sammet. För dem som inte har tillräckligt av en budget för sammet, med hjälp av sammet kommer att göra.

Sammanfattning:

1. velvet är en väv som är gjord av silke medan velveteen är också en väv som är tillverkad av bomull.
2. Velvet är glansigare och mjukare medan sammet är mindre glänsande och mindre mjuk.
3. Velveteen är fylligare och tyngre medan sammet är lättare och draperier lätt.
4. Velvet är dyrare än sammet som är en imitation av tyget och används av dem som inte har tillräckligt med pengar för att köpa sammet.