Skillnaden mellan bakplåtspapper och vaxat papperBakplåtspapper Vs Vaxpapper

Bagare och matlagningsentusiaster vet säkert hur man skiljer en pergament papper från ett vax papper. Vanligen används i bakning och matlagning, bör du inte behandla dessa två typer av bakplåtspapper som utbytbara eftersom det kan leda till katastrofala matlagning stunder.

Per definition är vaxpapper som en vanlig tissuepapper som har belagts med paraffinvax, åtminstone med tre beläggningar. Omvänt är bakplåtspapper en hög densitet papper med en nonstick beläggning. Beläggnings skillnad, alltså stavar sina trösklar matlagning. För vax papper, dess beläggning princip smälter när den utsätts för måttligt höga temperaturer. När detta händer kommer den smälta papper ha oönskade effekter på smaken på maten. Om du har försökt använda vax papper i bakning kanske du har sett det rökt eller brännas. Beläggningen av pergamentpapper är vanligtvis gjord av silikonmaterial som gör det möjligt för papperet att motstå högre temperaturer (genomsnitt av 420 grader Fahrenheit). Ändå beror detta på den särskilda märke du 're att köpa. Se till att läsa etiketten först så att du' ll vet papperet 's tröskel uppvärmning. Ovanpå detta, bör du också veta att bakplåtspapper kan brinna när den placeras direkt i kontakt med värmekällan '' det 'är fortfarande bara papper ändå.

Så hur dessa papper tillverkas? Vax papper utsätts för en super kalandrering process som komprimerar eller pressar papperet tills det blir mer transparent. Efter detta steg är beläggning med paraffinvax gjort. För pergamentpapper, är råmaterialet komprimeras till ark vilka är senare doppas i ett syrabad. Härnäst kommer arken måste tvättas och sedan vidare en hel roterande trummor vars syfte är att justera bladen 'fibrer. Det är på grund av detta omforma förfarande som ger bakplåtspapper dess slitstarka egenskaper. Slutligen halv gjort pergament papper belagt med kisel som en del av finputsning.På grund av den klibbiga egenskap hos vaxet och non-stick naturen hos kisel på pergamentpapper, är vaxpapper som normalt används för att kladda fett lika unto pannan. Den senare är bäst för foder kastruller som vidhäftar mindre på livsmedel eller på dina bakade varor. Icke desto mindre kan både material fortfarande användas som platt omslag och matomslagspapper eftersom de kan lagras i det kalla kylskåp.

Sammantaget på grund av de många fördelar som en kommer att vinna när man köper bakplåtspapper, detta material är normalt prissatta högre än vax papper.

1. Pergament papper har en större värmebeständighet än vax papper.
2. Pergament papper är mer skickliga för bakning på grund av dess icke-stick egenskap jämfört med bakplåtspapper.