Skillnaden mellan keramik och keramikKeramik vs. Keramik

När man säger keramik eller keramik, människor tenderar att relatera dem lätt med leror. För tusentals år dessa två har varit en del av kulturen i mänskligheten. Det har funnits genom historien. Det har varit konstnärlig burkar och plattor som är tydligt i de historiska platser i världen. Fram till nu är det fortfarande i stor utsträckning används av många människor i sina hem och arbetsplats. Men människor får fortfarande förvirrad om skillnaderna mellan de två. Folk förväxla en för den andra. Så, hur ska keramik och keramik definieras ordentligt?

Keramik är gjorda av material som ändrar formen permanent vid upphettning. Ett exempel på detta är lera. Leran, när den upphettas och formas till den önskade formen, permanent kommer att stanna i den formen efter uppvärmning och doppa den i vatten.

Leror, dock inte de enda material som kan omvandlas till keramik. Glasyrer, kiseldioxid och zirkoniumoxid kan också förvandlas till keramiska material. Detta beror på att dessa material kan ändras vid uppvärmning och stannar i den form den är ingjuten i.

Lergods å andra sidan är keramik gjorda av lera och formas till en form som ser ut som behållare av något. Krukor sker genom gjutning leran på en snurrande bord medan krukmakaren formar potten när den snurrar i fingrarna. Kommer du ihåg filmen Ghost? Den del där Patrick Swayze och Demi Moore gjorde en sexig scen från den sensuella handling av att skapa en pott? Det skulle vara en perfekt scen där man kan se hur krukor verkligen gjort.

Den äldsta typen av keramik är keramik. Dessa dagar, keramik är uppvärmd och har en annan process än den enkla keramik. Detta för att göra den keramiska produkten har en slätare yta. Både keramik och keramik används inte bara för möbler, men även för konstnärliga ändamål.

Keramik har ett brett utbud av produkter. Det är inte bara gjord av lera, men alla leror är keramik. Knivar, rustningar och bilmotorer ibland gjord av keramik, som bara definierar hur bred den keramiska produktion.

Å andra sidan, är keramik begränsad endast till lera och är begränsad till endast en form, en kruka. Keramik är en typ av keramisk, som har använts under en lång tid redan, och det är fortfarande används nu.Dessa är några av de större och mindre skillnader i keramik och keramik. Med detta kommer du definitivt skilja mellan de två.

SAMMANFATTNING:

1.

Keramik är inte bara gjort av lera, men även andra material såsom glasyrer, medan keramik består av enbart lera.
2.

Keramik är en form av keramik. Keramik är en bredare aspekt av gjutning vissa material till något konstnärligt eller något av användning.
3.