Skillnaden mellan Tone och HueTone vs Hue

Tone och Hue är termer som används i färger. Tone och nyans har sina egna preferenser. När dekorera hem, målningar, konstverk, köpa rubiner eller stenar, toner är nyanser beaktas. Även vid färgning av hår eller hud, människor använder nyans och ton enligt deras smak. Till exempel skulle nyanser vara trevligt när den används i ett barn 's lekrum eller i annonser medan toner används för ljusa nyanser. Även Hue är den renaste formen av färg, är Tone blandad.

Hue färger är den renaste och de ljusaste sådana. Nyanser är färger som inte tonas eller som innehåller ingen skugga eller nyans. Nyans färger bildar hela spektrumet av färger. Alla färger som rött, orange, blått, gult i sin sanna form kallas nyanser.

Nyanser anses vara mycket fet, spännande och glada färger.

Nyanser kan kallas färger som klart kan skiljas från den ena till den andra som röda från grönt eller rött från gult.

Toner är färger som är gjorda av blanda färger. Klangfärger kan framställas genom att tillsätta vita eller svarta färger för att andra färger. Toner är antingen ljus eller mörk färg och inte den faktiska Hue färg. Toner kan kallas gråa ner färger. Till skillnad från de nyanser, kan toner kallas som subtil, komplexa och sofistikerade.

Jämfört med nyanser, toner är mycket tilltalande för ögat eftersom de är lättare i skuggan. Till skillnad från Hues, toner har en nypa skugga eller nyans. Toner används normalt för inredning. Toner är också kända för att fungera med alla färgscheman.

Sammanfattning1. Medan Hue är den renaste formen av färg, är Tone blandad. Klangfärger kan framställas genom att tillsätta vita eller svarta färger för att andra färger.

2. Hues kan kallas färger som klart kan skiljas från den ena till den andra som röda från grönt eller rött från gult.

3. Till skillnad från toner, nyans färg bildar hela spektrumet av färger.

4. Hues anses vara mycket fet, spännande och glad. Toner kan kallas subtil, komplexa och sofistikerade.

5. Vid en jämförelse med nyanser, toner är mer tilltalande för ögat eftersom de är lättare i skuggan. Till skillnad från Hues, toner har en nypa skugga eller nyans.