Skillnaden mellan Wax papper och bakplåtspapperVax papper vs bakplåtspapper

Vaxpapper och bakplåtspapper är olika på flera sätt. De har olika egenskaper med avseende på beläggningsmaterialet som används, syftet, tillverkningsteknik och kostnad.

Främst bakplåtspapper (även känd som bakplåtspapper) har en silikonbeläggning. Denna päls ger den en icke-klibbig egenskap, för att inte nämna att vara resistenta mot värme samt. Däremot har vaxpapper en paraffin eller soja beläggning som inte är så motståndskraftig mot värme.

I detta sammanhang, är vax papper inte ideal används vid bakning eller i ugnen, eftersom vaxet smälter lätt när den utsätts för en stor mängd värme. Som sådan, är vax papper bäst för att slå mat, öppna behållare, och smörgåsar för ordentlig förvaring. Tvärtom är det bästa papper för matlagning objekt som tål hettan i 420? F eller mer bakplåtspapper. Du kan kontrollera förpackningen av din bakning papper och leta efter sin värme tröskel som olika varumärken tenderar att ha olika värme styrkor. Även bakplåtspapper används också som ett omslag eller behållare beläggning, kan det också fungera som en cookie foder på matlagning (bakning) ark så att du inte längre behöver tillämpa fett på dem. Det finns också några recept som don 't kräver någon annan behållare men pappersomslaget sig som hur du bakar eller laga vissa varianter av rostad fisk.Dessa två typer av papper tillverkas på olika sätt. Bakplåtspapper har en starkare fiberstyrka mest sannolikt hänföras till hur den är gjord. Denna typ av papper pressas ordentligt och sedan genomgår ett syrabad dopp före rengöring. Den passerar fortfarande genom vissa roterande trummor som ytterligare stärker eller förbättra sin fiberkvalitet strax före beläggningen (silikon) tillsätts. Vax papper, däremot, genomgår superkalandrering (en process för pappers komprimering som gör det mer transparent). Efter detta är sojabön- eller paraffinvax tillsättes som en beläggning. Med alla fördelarna med bakplåtspapper, är det ingen överraskning att det är dyrare än vax papper.

Sammanfattning:

1. bakplåtspapper har en silikonbeläggning medan vax papper har antingen en paraffin kappa eller soja beläggning.
2. bakplåtspapper används vid bakning, eftersom det är värmebeständigt i motsats till vaxat papper som används för inslagning eller lagring eftersom det kan 't motstå enorma värme.
3. Bakers föredrar också bakplåtspapper på grund av dess icke-stick egenskap.
4. bakplåtspapper har starkare pappersfibrer jämfört med vax papper som görs med hjälp av metod som kallas superkalandrering.