Skillnaden mellan Hård och PaperbackInbundna vs Paperback

Inbundna och pocket finns två typer av böcker och bokbinderiprocesser.

En inbunden bok kallas också en inbunden eller inbunden. Å andra sidan, en paperback går också av namnen soft och mjukt omslag. Pocketböcker kan ytterligare klassificeras som handels häftade och massmarknads pocketböcker.

Pocketbok, som namnet antyder, har en mjuk kort eller ett tjockt papper täcka över sidorna. Denna typ av beläggning är mindre tungt men benägna att vikning, böjning och rynkor med användning och över tid.

Inbundna böcker kännetecknas med en tjock och styv täck. Denna beläggning möjliggör skydd för sidorna och gör boken hållbara och som kan användas för en lång tid. Ofta har en inbunden bok en skyddsomslag (även kallad en slip-on jacka, bok jacka, damm omslag eller dammskydd) som skyddar böckerna från damm och andra slitage. Vissa böcker är även gjort slitstarkt med läder eller kalvskinn som en bok täcker. Ett annat särdrag hos en inbunden bok är att den har en speciell beläggning på boken 's ryggraden.

När det gäller tillverkning och inköp av böcker, inbundna böcker är dyrare på grund av de material och processer. Sidor av inbundna böcker är syrafritt papper. Denna typ av papper kan bevarandet av bläck och är idealisk för böcker i bruk och bevara dem under en lång tid.

Å andra sidan, pocketböcker använder billigt papper, vanligtvis tidningspapper. Anledningen till detta är att sänka produktionskostnaderna och som är lätt göras tillgängliga för massorna. Papperet i en inbunden bok brukar sys ihop innan de limmas, häftas, eller sys till boken 's ryggrad. På grund av stygnen kan en inbunden bok har signaturer, en plats där de bindande trådarna syns.

Samtidigt är en pocketbok 's sidor limmas ihop och limmas igen till ryggraden. Detta gör att sidorna lös eller separerade samtidigt som används.Inbundna böcker är ofta tillämpas på akademiska böcker, referenser böcker, kommersiella och bästsäljare som har haft ekonomisk framgång. Andra böcker i inbundna versionen är böcker av samlarobjekt värde. Publishers släpper ofta en inbunden version av boken att visa investering så att de kan projicera en hög avkastning på investeringen.

Detta är en stor kontrast avseende paperbacks. Pocketböcker görs för nya eller efterföljande upplagor, nytryck av böcker eller böcker med liten vinstmarginal. Utgivare använder pocketutgåvor att sträcka vinsten för boken.

Den första versionen eller första upplagan av ett litterärt verk görs vanligen som en inbunden bok, följt av pocketversioner.

Inbundna böcker är gjorda för att hålla, och deras struktur och material för att säkerställa skydd och hållbarhet för boken. Paperbacks är tänkta att vara mindre skrymmande och lättare, en annan kontrast mellan häftade och hardcovers.

Sammanfattning:

1. inbundna böcker kännetecknas med tjocka och styva omslag av kartong medan pocketböcker, som namnet antyder, är böcker med mjuka, böjbara täcker. Dessa typer av omslag görs med tjockt papper.
2. inbundna böcker görs med högkvalitativa material som papper, bläck, och andra material. Däremot är pocketböcker göras till en mindre grad av kvalitet.
3. Till exempel, inbundna böcker använder syrafritt papper medan pocketböcker använder billigt papper, mest troligt, tidningspapper.
4. inbunden bok 's antal sidor är högre på grund av dess större tryck. Detta är inte sant för pocketbok eftersom boken har små sidstorlekar och mindre teckenstorlekar.
5. När det gäller livslängd, kan pocketböcker bara pågå under en kort tid. Under tiden är inbundna böcker avsedda för mycket långvarig användning och lagring.
6. inbundna böcker är hållbara och inte lätt skadas. Ett annat kännetecken för en inbunden bok är dess sällsynthet, skrymmande, och tyngd. Paperbacks är mer lättillgängliga och bärbar för att de är lättare och mindre.
7. inbundna böcker är inte billig, särskilt begränsad upplaga böcker. Paperbacks är billigare på grund av deras lägre produktionskostnader.
8. inbundna böcker har flera tillägg; en slip-on jacka, infall bokstäver på ryggen, och ytterligare sidor i boken.
9.Paperbacks hålls vanligtvis samman av lim, men inbundna böcker hålls samman av tre saker; lim, sömmar, och ibland häftklamrar.