Skillnaden mellan Twill och DuckTwill vs Duck

Twill och anka, även kallad bomull anka, är två olika typer av tyger. Tyger är differentierade från varandra på basis av väven, vikt, färg, konsistens, och det garn som användes för att väva dem. Twill och anka skiljer sig också från varandra i alla dessa aspekter.

Duck anses vara en av de slitstarka tyger. Det är en sport tyger. Den har en kvadratisk eller tvåskaftsbindning, till skillnad twill, som har en diagonal väv. Duck är en mycket tätt vävt tyg som gör den vattentät. Det är lätt att tvättas och är motståndskraftig mot rivning och stormskador. Twill, å andra sidan, är en mycket tung vikt tyg som inte är lika hållbart som anka. Det är svårt och en lång hållbarhet tyg ännu veck lätt och är motståndskraftig mot slitage. Twill allmänhet blir mjukare med slitage och bleknar med tvätt.

Beroende på vikt, är tung vikt anka tyg som används för att göra tält, markiser, hattar, segel, etc. Lätt tyg används vid utformningen av industriell styrka, stela, allmännyttiga kläder som förkläden, jackor, etc. Twill används för att göra byxor, jackor, overaller, uniformer, och många andra kläder objekt. De används för att göra designer skor också. I heminredning de används för att göra sängöverkast, klädsel, kläder, gardiner, etc.

Anka tyg kommer i varierande vikter, men de kan differentieras huvudsakligen till ljus eller tungvikts anka tyger. Andra än dessa två vikter de kommer även i vikter och väver som kallas armé anka och blandade anka. Blended anka innebär att det finns en annan annan än bomull blandat in i tyget garn, och armén anka är speciellt framtagen för armén. Det är mycket tätt vävt att ge extra hållbarhet och gör det mögel och vattentät. Twill kommer i olika intervall och styrkor. Det är lätta och tunga vikt kypert, blandade twill som har spandex eller annan garn blandas med bomullsgarn som polyester, etc. Blandningen gör tyget lätt att rengöra, ljus, töjbart och lättare att sköta.Bomull används för att göra anka tyg. Det är en mycket tät väv och har en kvadratisk eller tvåskaftsbindning vilket gör det mycket styva. Det finns två garner som används, en i väften och den andra i varpen. Twill har ett diagonalt kypertbindning. Twill kommer i solida färger och inkluderar två garner, ett i varp och den andra i väften.

Sammanfattning:

1. Duck tyg har en offentlig tvåskaftsbindning; twill tyg har en diagonal väv.
2. Duck är en mycket tätt vävt tyg som gör den vattentät och mycket slitstark; twill är mindre hållbara och icke-vattentäta.