Skillnaden mellan glättat och LustreGlansig vs Lustre

När man har bilder tryckta, människor väljer glänsande liksom lyster papper. De kan vara lite förvirrad som en att välja. Så det är alltid bättre att titta på skillnaderna mellan glansiga och lyster.

Glossy är så slät som glas. Glossy är också känslig men har den högsta mättnaden. Glättat papper kommer med de finaste detaljerna. Dessutom färgerna ser också mer framträdande med glättat papper. Emellertid har glansigt papper en nackdel att det blir smutsigt lätt. Om du trycker på glättat papper med dina smutsiga fingrar kommer cellprov visas tydligt

Nu talar om lyster papper, är det ett papper med en struktur som har små bubblor. Vid jämförelse med glansigt papper, inte lyster papper inte bli smutsig så lätt. Fotografer föredrar lyster papper till glättat papper eftersom de inte blir smutsiga med smutsiga fingrar. Färgerna är inte så tydligt exponerade vid utskrift på lyster papper.

Vid jämförelse med lyster papper, har glättat papper en hög reflekterande yta. Medan glättat papper har en blank yta, har lyster papper mindre glans. Detaljerna är skarpare i glättat papper jämfört med detaljerna i en lyster papper.När glättat papper har en mjuk konsistens, är lyster papper strukturerad. I avslutar papper också, de har skillnader. Glättat papper ger en blank papper yta medan lyster papper ger en mjuk, glans finish. När man jämför kvaliteten, ger glättat papper en bättre kvalitet än den lyster papper.

Trycken på lyster tryck är bra om bilden måste utformas och ut bakom glas. Men utskrifter på glättat papper är utformade utan glas som skenet av trycket skulle strida mot skenet av glaset. Dessutom, om du vill ha en färgstark bild med mer vitalitet, är glättat papper bäst.

Sammanfattning:

1. glättat papper är så slät som glas. Glättat papper är också känslig men har den högsta mättnaden.
2. Lustre papper är ett papper med en struktur som har små bubblor.
3. glansigt papper har en nackdel att det blir smutsigt lätt. Om du trycker på glättat papper med dina smutsiga fingrar kommer cellprov att visas tydligt.
4. Lustre papper inte blir smutsiga så lätt.
5. Vid jämförelse med lyster papper, har glättat papper en hög reflekterande yta.
6. Detaljerna är skarpare i glättat papper jämfört med detaljerna i lyster papper.