Skillnaden mellan keramik och porslinKeramiska vs Porslin

Keramik och porslin används i stor utsträckning keramik och byggnadsarbete. En av anledningarna till deras popularitet är deras estetiska skönhet.

Keramik är ett oorganiskt material som är gjord av lera genom förfarandet enligt uppvärmning och stelning. Porslin är också gjord av lera, men vid en högre temperatur än keramik. Normalt en högre temperatur på 2600 grader Fahrenheit används när man gör porslin.

Keramik är ogenomskinlig medan porslin är genomskinlig. Porslin har en fin och slät yta, som sägs likna jämnhet ett äggskal, och materialet är tunnare än keramik. Porslin har också en något vitare och delikat utseende än keramik.

Porslin är tätare och mindre benägna att fukt och frost än keramik. Det är också överlägsen i att motstå färgning. I kallt väder, det är mindre chans att porslinsplattor kan spricka. Keramiska plattor är mer porös än porslin kakel.Termen 'Porslin' härstammar från den gamla italienska ordet Porcelland, vilket betyder genomskinlig yta. 'Keramik' är en term som har hämtats från det grekiska Keramikos, vilket innebär eller för keramik.

Porslin är uppdelad i tre typer: hård klistra porslin, mjukt porslin och ben porslin. Det finns fyra huvudtyper av keramik: strukturella, eldfasta, vitvaror och tekniskt.

Sammanfattning

1. Keramisk är ett oorganiskt material som är gjord av lera genom förfarandet enligt uppvärmning och stelning. Porslin är också gjord av lera, men vid en högre temperatur än keramik.
2. Keramik är ogenomskinlig medan porslin är genomskinlig.
3. Porslin har en delikat utseende jämfört med keramik.
4. Jämfört med keramik, har porslin en fin och slät yta.
5. Porslins material är tunnare än keramik, de har också en något vitare utseende.
6. Porslin är överlägsen keramik i motstå färgning. I kallt väder, det finns mycket små möjligheter att porslinsplattor kan spricka.
7. Keramiska plattor är mer porös än porslin sådana.