Skillnaden mellan bomull och linnebomull Flower

Bomull vs Linne

Bomull och linne används inte bara som tyger utan även används som duken för målning. Alla vet vad som gör bomull skiljer sig från linne. Låt oss titta på några av skillnaderna mellan bomull och linne.

Linne är mjukare än bomull. Linfiber är transparenta rör som kommer med markerade linjer och en liten central kanal. Å andra sidan, bomullsfibrer är antingen vridna eller raka rör som är tillplattade med stora centrala kanaler. Bomullsfibrer är transparenta.

Av de två, är linne desto starkare. Det anses vara två till tre gånger starkare än bomull. Medan bomull är lättantändligt, tar lång tid att antända linne. Dessutom kommer linne i mindre vikt än bomull.

Det kan också ses att linne rynkor lätt jämfört med bomull. Endast en liten behövs pressning att jämna ut rynkor borta. Men ett bomullstyg behöver hård pressning. Dessutom konstant pressning av linne på en viss plats, liksom böjningar eller veck, gör fiberbrott. Detta kan noteras i kragen och nertill områden.Bomull är fluffig och varm medan linne är smidig och flyter i naturen. Linne ger känslan av svalka mer än bomull som linne fiber absorberar fukt.

På tal om duken används för målning, är linne mer föredragen. Linneduk är dyrare än bomullscanvas. Det sägs också att linneduk är tåligare än bomullscanvas. Linneduk är också mindre benägna att förfalla, och det är därför som det är en av de mest föredragna dukar. Till skillnad från linneduk, sträcker bomullscanvas lätt.

Sammanfattning:

1. Linfiber är transparenta rör som kommer med tydliga linjer och med en liten central kanal. Å andra sidan, bomullsfibrer är antingen vridna eller raka rör som är tillplattade med stora centrala kanaler.
Av de två, är linne desto starkare. Det anses vara två till tre gånger starkare än bomull.
2. Linne är mjukare än bomull.
3. Medan bomull är lättantändligt, tar lång tid att antända linne.
4. Linne kommer i mindre vikt än bomull.
5. Linne rynkor lättare än bomull. Endast en liten behövs pressning för att jämna ut rynkor borta, men ett bomullstyg behöver hårt tryck.
6. linneduk är tåligare än bomullscanvas.