Skillnaden mellan Elfenbens och EcruElfenbens vs Ecru

Elfenben som en färg för det mesta definieras som en 'krämig vit'. Färgen på elfenben har en mycket liten nyans av gult. Ecru beskrivs som skuggan med en gråaktig ljusgul eller ljusgrå med nyanser av brunaktig.

Det fick sitt namn från elfenben, vilket är det material av vilken tänder och betar av djur (främst elefanter och valrossar) görs. Det härstammar från forntida egyptiska ordet 'ab' eller 'Abu' som betyder elefant. I motsats till ursprunget av elfenben är ecru ofta används för att hänvisa till tyger som oblekt lin och silke. Den härrör från franskans 'ecru', vilket bokstavligen betyder rå; oblekt.

Under '30s, var ecru hånade som beige. I' 50-talet har de börjat betraktas som två separata färger. Det finns en tunn linje av färg som skiljer de två och det har varit känt att många människor har misstagit en med den andra; inte räknar med det faktum att ecru är på den gula sidan och beige tenderar på off-white sida ',' men i slutändan, är elfenben aste jämfört med dessa två.

Ivory orsakar lugnande effekter så mycket som det används för att insupa en avkopplande ton. Å andra sidan, erbjuder ecru en mer neutral till maskulin känsla, med en jordnära tonen mest effektiv i en mängd olika utföranden, från grov till elegant.

Vissa färger som används tillsammans med elfenben till är lätta bruna, ljus persika, och även ljus, gräsbevuxen grönt. Det kan finnas en känsla som 's jordnära, men det' s mjukare jämfört med andra naturliga paletter. Detta kan också ljusare eller ljusare mörka och medel toner som blått, mörk orange, lila, grönt och turkos. Ecru är relativt neutralt och kan vara effektiv som ett komplement till ljusa färger som gult, ljusblått och mjuka persikor, och till mörka som ljusa röda, marinblått, och även olivolja greener.

Färgen elfenben används ofta i modedesign, samt med klänningar och klänningar. Brudklänningar är kanske de mest kända elfenben typer av klädsel, men det kan också gälla färgen på ljuset smoking shirts för män. Det är också vanligt förekommande i inredning, populär för att uppnå en elegant, ståtlig effekt genom att ta sin färg i olika poster såsom gardiner, sängkläder, kakel, tapeter, klädsel, och även måla. Ecru, å andra sidan, är relativt mer avslappnad och jordnära än elfenben vid användning i design. Det kan vara närvarande vid de mest eleganta ballrooms till de tuffaste, mest maskulina hytter och även modern art deco design inom arkitektur och inredning. Medan elfenben är mestadels en dominerande huvudfärg, kan ecru användas både som huvud färg och accent. Vissa objekt är kända för sin huvudsaklig användning av naturvitt är möbler, fönsterrutor, väggar och även i vaser, tavelramar, och många andra tillbehör.I den moderna datoriserade och programmering världen, elfenben koder är: # FFFFF0 (i Hex Triplet kod), med en RGB 255, 255, 240, och en HSV 60 ?, 6%, 100%. Ecru koder är: # C2B280 (i Hex Triplet kod), med en RGB 194, 178, 128, och en HSV av 39%, 27%, 77%.

SAMMANFATTNING:

? Ivory är en krämig vit färg, medan ecru är gråaktigt gulbrun.

? Namnet Elfenbens härrör från materialet elfenben från tänder och betar av elefanter, medan namnet ecru kommer från ett franskt ord som betyder rå eller oblekt.

? Ivory är en mjukare, mer feminina färg än ecru, har vit ecru en mer jordnära, maskulin känsla.