Skillnaden mellan Fur och läderFur vs Läder

Människor har känt om päls och läder i många år redan. Båda materialen har i stor utsträckning använts i olika kläder linjer och kläder.

Till att börja med, är läder ett starkt material som är mycket flexibel. Den är tillverkad av 'sönder' djurhud eller rawhide användning av antingen tung eller hantverksföretag. Under vissa garvningsprocesser är hudar och skinn omvandlas till flera former av läder. Först gör vegetabiliskt garvat läder användning av tannin. Detta är en växt sammandragande som krymper animaliska proteiner. På grund av dess egenskaper, är vegetabiliskt garvat läder perfekt för läder sniderier och även stämpling. Krom-garvat läder är en annan form som utnyttjar krom som garvningsmedel. Den har en mer följsam egenskap än vegetabiliskt garvat läder. Vitt läder, är syntetisk garvat läder den tredje formen av läder. Andra former är aldehyden garvat läder, alun-tawed och rawhide, som görs genom att helt enkelt skrapa och sträcka huden tills det torkar ut.

Några av de mest vanligen använda skinn för lädertillverkning är de som kommer från boskapen. Icke desto mindre är andra skinn som de från lamm också för att skapa mjukare variationer. För exotiska ändamål, andra skinn som de tillhör krokodil och ormar har i stor utsträckning använts i det förflutna, som numera är märkt negativt.

Lädertillverkning har kritiserats på grund av dess miljöpåverkan. Garvningsprocessen enbart använder sig av garvning kemikalier som anses vara föroreningar. De dehairing och avkalkning processer kan också bidra till luftföroreningar samt. Slutligen är missbruk av boskap för att härbärgera huden också beaktas.

Tvärtom är päls annan industri plagg eller kläder varor. Själva termen är synonymt med ordet hår men detta inte avser människohår naturligtvis. Fur erhålls vanligtvis från däggdjur som har stort hår fördel hela deras kroppar. Pälsen, gjord av ren djurhår, även kallat päls.Fur är i grunden erhålls från två stora lager nämligen marken hår (ner hår eller bottenull) och täckhår. Mark hår, som namnet antyder, är håret som ligger på den nedersta nivån. Denna hårtyp är kortare och tätare än på toppen. Den översta, mest synliga, är lagret av hår täckhår.

De vanligaste källorna till päls är följande: kaniner, hundar, katter, och pungråttor bland många andra. Processen för att erhålla den verkliga hår från en obearbetad djurhud innefattar få djur 's skinn där håret fortfarande. Därefter, är några avfettning och blötläggning kemiska medel tillsätts, liksom liknande garvämnen som används för lädertillverkning.

Slutligen, liksom användningen av utrotningshotade krokodil eller djurarter för att göra läder upphandling av päls från djur har bidragit till en ännu större uppsättning av kontroverser och kritik.

1. Fur använder sig av djuren 'hår medan läder använder sig av huden.