Skillnaden mellan en linjal och en StraightLinjal vs Straight

Linjal och straight avser verktyg eller instrument som används för att mäta längd eller kontrollera om en yta är platt och dra en rak linje. Även om ordet 'linjalen' har andra betydelser, och 'rak' var en av de hardcore punk grupper, häri, kommer vi att diskutera en linjal som är ett instrument som används för att mäta längd och en linjal som används för att rita raka linjer.

 Rak kant
En linjal är en av trä eller plast instrument som används för att rita raka linjer. Det används för att fungera som en guide för att kontrollera om ytan är platt. De används i branscher som bilindustrin och bearbetning service. De används för att kontrollera planhet maskinytor. Det skulle kunna vara den sida av en linjal, en bok eller en bit papper. Detta kan endast användas för att göra raka linjer men inte att mäta med. Den har inga graderingar eller markeringar som kan bidra till att mäta längden på en linje. Det har inte två parallella linjer; Det är bara en rak linje eller kant.

Källa
http://www.rpdp.net/mathdictionary/english/vmd/full/s/straightedge.htm

 Linjal
En linjal är en typ av linjal som har mätnings lutningar. Mätningen kan vara centimeter, millimeter eller inches, eller alla mätningar tillsammans i en linjal. Dessa mätningar är markerade på de båda parallella sidorna av linjal och används för att mäta längden. Det används speciellt som ett mätinstrument eller verktyg. Den kallas också en skala. De kan vara triangulärt eller platt.Källa
http://www.google.com/search?q=photos+of+ruler\u0026amp;hl=en\u0026amp;safe=off\u0026amp;prmd=ivns\u0026amp;tbm=isch\u0026amp;tbo=u\u0026amp;source=univ\u0026amp;sa=X\u0026amp;ei= 5ezsTY-BFMLTrQfM9ZHfBQ \u0026 amp; ved = 0CCAQsAQ \u0026 amp; BIW = 1680 \u0026 amp; BiH = 929

Källa
http://en.wikipedia.org/wiki/Straightedge

Sammanfattning:
En linjal kan användas som en linjal, men en linjal kan inte användas som en linjal.
En linjal är en typ av linjal som har mätnings gradienter och används för att mäta längden. En linjal används endast för att göra eller dra en rak linje, men inte för att mäta längden eftersom den inte har mätnings gradienter.
En linjal har två parallella linjer eller kanter som har centimeter och millimeter på ena sidan och inches på den andra. En linjal används endast för att kontrollera om en yta är platt eller göra rak linje. Det är en enda rad inte två parallella linjer.
En linjal används oftast för att rita olika geometriska figurer som mätningarna specificeras för att dra det; medan en linjal inte användas för att dra geometriska figurer med undantag för linjer som är utan en viss mätning.