Skillnaden mellan pigmentbaserat bläck och Dye bläckPigmentbläck vs Dye bläck

Dye bläck och pigmentbläck används för att skriva ut dokument, fotografier och nästan alla typer av småskalig utskrift som du behöver göra från skrivaren på en regelbunden basis. Skillnaden mellan pigmentbaserat bläck och färgbläck, är att pigmentbaserat bläck kommer att sitta på papperet, medan dye bläck kommer att absorberas av papperet omedelbart, vilket skapar en liten skillnad i slutresultatet.

Pigmentbläck är bättre än dye bläck på något av följande områden: pigmentbaserat bläck är mer vattentålig än dye bläck. Dye bläck kommer att köras mycket lätt, och detta kommer att skapa en dåligt tryckt dokument. Pigmentbaserat bläck kommer också torkar snabbare än dye bläck, och det är en fördel när du försöker skriva ut stora mängder information som du behöver för att stapla ihop. Färgerna på pigmentbläck är ingen blekning jämfört med dye bläck, speciellt när du kör slut på bläck i patronen.

Pigmentbaserat bläck har också en längre livslängd än dye bläck. Det kommer att stanna ser fräsch under en längre tid, vilket är något som är viktigt för särskilda presentationer.

Men när man jämför skillnaderna mellan pigmentbaserat bläck och färgbläck, vi bör också hålla i minnet att dye bläck har bättre upplösning, eftersom det har en bättre kontrast än pigmentbaserat bläck. De färgkombinationer är också bättre för färgbläck, och detta kan vara en mycket viktig punkt, särskilt om du funderar på utskrift av fotografier för speciella ändamål.

Kostnaden för att köpa dye bläck är mindre än kostnaden för att köpa pigmentbaserat bläck. Detta är något viktigt också, eftersom de flesta människor har en budget för kostnaderna för de material som återges. Men du bör också vara medveten om att det finns en hel del forskning som görs för att försöka göra färgbläck och pigmentbläck bättre.

Med hänsyn till de ovan nämnda punkterna, och vissa rekommendationer från utvecklare och tillverkare av bläckpatroner, är det tillrådligt att använda pigmentbaserat bläck för färg utskrifter och färgbläck för svartvita utskrifter. Färgkombinationen på en tryckt papper måste vara mycket exakt, och bläcket måste torka snabbt för denna kontrast att arbeta effektivt.En annan rekommendation som kan beaktas, är användningen av pigmentbaserat bläck av dem som vill lagra sina trycksaker under långa tidsperioder. Jämfört med dye bläck, kommer pigmentbaserat bläck hålla dina dokument ser bra, även efter 20 års lagring.

Men kom också ihåg att skillnaden mellan pigmentbaserat bläck och färgbläck kan påverkas av den typ av papper som du använder. Papper spelar en mycket viktig roll i utskriftsupplösning, och om du finner att en typ av bläck inte verkligen ger dig de bästa resultaten, och sedan kanske försöker en annan typ av papper kan vara lösningen.

Sammanfattning:

1. Skillnaden mellan pigmentbaserat bläck och färgbläck, är att pigmentbaserat bläck kommer att sitta på papperet, medan dye bläck kommer att absorberas av papperet omedelbart, vilket skapar en liten skillnad i slutresultatet.

2. Dye bläck har bättre upplösning, eftersom den har en bättre kontrast än pigmentbaserat bläck.