Skillnaden mellan KitchenAid Artisan och ClassicKitchenAid Artisan vs Classic

KitchenAid är ett varumärke av köksmaskiner som främst används för bakning. KitchenAid varumärken har olika serier eller modeller av stand-up mixer. KitchenAid Classic och KitchenAid Artisan är bara två av de populära modellerna av märket.

Det finns många likheter i många aspekter mellan de två apparatmodellerna. Deras funktioner är likartade. De hjälper och tillåta blandning av bröddegar och andra bakade produkter såsom bakverk. Den kan också användas vid framställning av efterrätter eller pastabaserade rätter som pasta och ravioli. Som en apparat, hjälper det att blanda alla ingredienser tillsammans för att göra deg.

När det gäller tillbehör, båda apparater har en nylonbelagd degkrok, tråd och flatblandaren, och sex tråd piskor. Alla dessa tillbehör är lätt fästbar och avtagbar till blandningshuvudet när behov uppstår. Skålen vrider på och av från apparaten konsolen.

Modellerna har en rad olika hastigheter på sina kontroller med tilt-head design som gör att lägga till ytterligare ingredienser med lätthet. Blandningshuvudet kan även låsas för att säkra ingredienserna i blandningsprocessen. Dessutom har blandningshuvudet också kraft nav för andra tillbehör såsom ravioli maker, pasta rulle, och pasta cutter.

Båda apparater har också samma vikt och längd: 25 pounds och 13 15-16 inches.

Som namnet antyder, var KitchenAid Classic den första av de två i serien att släppas. Det var först känd som modell K45 och släpptes 1962.KitchenAid Classic inkluderar en fyra och en halv quart skål. Skålen är tillverkad av borstat rostfritt stål. Classic drivs av 250-watts motor. Denna modell av stand-up mixer bara kommer med den vita färgen alternativet.

Å andra sidan, är den KitchenAid Artisan nästan densamma som den klassiska med några förändringar. Artisan har en större skål, hela fem liter skål, tillverkad i polerat rostfritt stål. Den drivs av en 325-watts motor som är bra för lastning och göra stora partier av bakning ingredienser. Dessutom har den KitchenAid Artisan ett extra tillbehör, plasten hälla sköld. Detta tillbehör bidrar till att göra det lättare att hälla och införliva ytterligare beståndsdelar medan biandaren är påslagen och blandning av beståndsdelarna inuti.

Artisan är också tillgänglig i många olika färger, 27 färger totalt. Hela färgskalan varierar från metall till neutral i oväntade färger och matlagning baserade färger som: mandarin, päron, persimon, pistasch, gul paprika, och många andra.

Sammanfattning:

1. KitchenAid Classic och Artisan är två modeller av stand-up blandare. Båda apparater produceras av KitchenAid varumärke och delar många egenskaper.
2. funktioner och tillbehör till båda apparaterna är densamma med en rad av hastighetskontroller, blandningshuvuden som kan vinklas och låst, blandningshuvudet 'makt nav för bilagor, degkroken, tråd och flatblandaren, och tråd piska. Båda apparater har också samma vikt och längd.
3. Skillnaderna är i Classic och hantverkare 'prestanda och lastkapacitet. Classic har en fyra och en halv liter storlek skål medan Artisan har en fullständig, fem liter skål. Detta innebär att Artisan har en större belastning kapacitet.
4. I termer av skålar, finns det också en skillnad i de material som rostfritt stål. Artisan använder ett polerat rostfritt stål medan Classic sport en borstat rostfritt stål.
5. En annan skillnad är motorn wattal. Classic har en 250-watts motor, lägre än Artisan 's 325-watts motor.
6. Artisan har också ett extra tillbehör, plast stänkskydd som hjälper till att tillföra ingredienser till blandningen medan apparaten är på.