Skillnaden mellan Steroid och testosteronSteroid vs Testosteron

Två av de mest populära termer bland fitness entusiaster är steroider och testosteroner. Känd för sin roll i intensivt öka muskelmassa, har de blivit nästan en obligatorisk dos för kroppsbyggare och idrottare. Det är hur de flesta människor uppfattar dem- på deras syntetiska och kompletterande form. Vad 's som ofta missade är dock att steroider och testosteroner är organiskt närvarande i den mänskliga kroppen. Steroid är en allmän klassificering av fettlösliga organiska föreningar som förekommer naturligt och produceras i den mänskliga kroppen. De är ansvariga för ett brett spektrum av fysiologiska utveckling sådan som reproduktiv tillväxt, vävnadsregenerering, kalori syntes, etc. Exempel på steroider är adrenal och könshormoner. med detta sagt, blir testosteron alltså bara en av de många steroidhormoner, i synnerhet från androgen gruppen. det är främst utsöndras i manliga testiklar och kvinnliga äggstockar, utför anabola (dvs. muskler och bentillväxt, proteinsyntesen) och androgena funktioner (dvs. utvecklingen av manliga egenskaper).

På en mer populära föreställningen är steroider och testosteroner ofta kopplade till konstgjorda anabola steroider eller bara anabola steroider och ofta misstolkas vara samma och lika. Sanningen är att de skiljer sig i fråga om formeln och funktion. Steroider har många typer och anabol steroid i form av testosteron är bara en av dem. Nu för att rensa ut vanlig missuppfattning, låt 's omdefiniera de två.

Konstgjorda steroider (kallas ibland kortikosteroider) är läkemedel som är avsedda för ett brett spektrum av sjukdomar som involverar inflammation i kroppen som astma, artrit, eksem, och även cancer. Steroider inkluderar könshormon derivat som används som preventivmedel, hormonproblem kontroll / korrigering och muskelregenerering. De administreras på flera olika sätt. Helst bör steroider appliceras direkt på det område som behöver behandling, exempelvis genom inhalation in i lungorna för väsande andning, som ögondroppar för ögoninflammation, eller som en injektion direkt i en inflammerad led. Vissa intas som tabletter eller injiceras i muskler eller nerver. De kommer också i form av ögon- eller näsdroppar och 'lavemang' att behandla tarmförhållanden. Trots deras betydande bidrag läka många typer av medicinska problem, kan steroider utgör biverkningar på lång sikt om de tas i högre doser. Några av dessa är ögonkatarakt och glaukom, muskelsvaghet, högt blodtryck, viktökning, hämmad tillväxt hos barn, gallring av ben, och hudproblem som blåmärken, akne och hudbristningar.

En av de mest välkända typer av steroider är den anabola steroiden eller artificiell testosteron. Det är tänkt att behandla män som har liten eller ingen naturlig testosteron produktion men har så småningom behandlas andra tillstånd som infertilitet, erektil dysfunktion, höjd tillväxt, anemi, och aptitstimulering. Det har också använts av kroppsbyggare och olagligt av idrottsmän för att öka skelettmuskler, styrka och uthållighet. Det finns ett antal administreringsvägar för testosteron. För närvarande tillgängliga former innefattar injicerbara, oral, buckal, transdermal hudplåster, och transdermala krämer eller geler. Under årens lopp har läkare identifierat nackdelar som orsakas av okontrollerad användning av läkemedlet. Det försämrar immunförsvaret, vilket kan leda till leverskador och även cancer. Eftersom konstgjord testosteron modulerar hjärnan att begränsa naturliga produktionen av samma hormon, kan det i det långa loppet orsaka för tidig terminering av skelett tillväxt bland unga användare. Det kan också resultera i stabiliserat aggression, depression, snabba humörsvängningar, och irritation. När det gäller reproduktiv hälsa, kan höga testosteronintag orsakar de manliga testiklarna krymper, vilket minskar spermier. I kvinnlig, å andra sidan, det kan förstöra menstruationscykeln. Negativ manifestation som viktökning och håravfall kan också förekomma.Sammanfattning

1. Steroider är fettlösliga föreningar som förekommer naturligt och produceras i kroppen. Testosteron är en typ av steroid.

2. Konstgjorda steroider är läkemedel avsedda att bota inflammatoriska eller hormonella tillstånd. De kommer i många former. En av dem är anabola steroider eller testosteron.