Skillnaden mellan mjölk och sojamjölkMjölk vs Soy Milk

Det har varit mycket prat om den medicinska betydelsen av att dricka sojamjölk över alla andra typer av mjölk som finns tillgänglig i handeln. Egentligen är mjölk en mycket bred term som kan avse ko 's mjölk, mandelmjölk och även sojamjölk själv. Men ofta, när man talar om vanlig mjölk per se, han eller hon är mest sannolikt pekar ut regelbundet ko' s mjölk. Den mest konsumerade typ av mjölk på planeten.

Så hur är mjölk och sojamjölk skiljer sig från varandra? Av uppenbara skäl, är sojamjölk friskare mjölk, om inte det mest hälsosamma. Sojamjölk har betydande mängder av B-vitaminer som B2 och B12 '' kallas riboflavin och kobalamin respektive. Dessa viktiga vitaminer inte förekommer i vanlig mjölk. Att lägga till upp till nedläggningen av vanlig mjölk, har det mer kolesterol och mättat fett än sojamjölkprodukter.

Dessutom kan sojamjölk faktiskt sänka kolesterolhalten i blodet samt. Ta dagliga regelbundna mängder av denna dryck kan avsevärt minska risken för kardiovaskulära (hjärta) sjukdomar och vissa cancerformer (dvs bröst- och prostatacancer). För äldre kvinnor, är sojamjölk en bra produkt för att kontrollera eller minimera tecken och symptom på klimakteriet, för att inte tala om att förebygga benskörhet samt.

Utnyttjas från sojabönor, har sojamjölk vördats för dess fullständighet i proteininnehåll. Den har alla de aminosyror som är nödvändiga för att kroppen ska fungera som nog 't utnyttjas av människokroppen själv. Därför kommer dricka massor av sojamjölkprodukter ger dig fördelen av en komplett uppsättning av de väsentliga kraven aminosyra. du kan aldrig byta de fördelar du 'll få när du får din protein från soja i stället för från animaliska produkter. Även om den senare har också en komplett profil av proteinbehov, verkligen har en massa onödiga fett som tidigare nämnts. För dietentusiaster och vegetarianer likadana, kan de nu fortsätta njuta av en no-köttdiet samtidigt få rätt mängder protein från vegetabiliska källor såsom sojabönor i form av sojamjölk.Allt som allt,

1. Mjölk är en allmän term som omfattar alla mjölkprodukter som utvunnits från både djur- och växtkällor medan sojamjölk är bara en typ av mjölk. Det är en mer specifik mjölk utvinns ur soja.