Skillnaden mellan steroider och kosttillskottSteroider vs Kosttillskott

Som kontroverser och rättsliga åtgärder har svällt upp när det gäller användning av steroider för kroppsbyggnad och atletiska ändamål, har alternativ gjorts tillgängliga för att tillfredsställa efterfrågan på fitness-medveten marknad. Numera finns ett brett utbud av bodybuilding kosttillskott lätt tillgängliga i hälsokostaffärer. Även om de flesta av dessa tillskott har inga godkända terapeutiska fordringar, de anses ganska effektiv och säker i motsats till steroider.

Steroider eller anabola steroider är artificiella varianter av manligt typ hormonet testosteron. Dessa läkemedel är tänkt att behandla medicinska tillstånd som involverar muskuloskeletala tillväxt, inflammation i kroppsdelar, och reproduktiv dysfunktion. De är ofta administreras genom intag, injektion eller topisk applicering. Trots steroid 's anmärkningsvärda bidrag i medicin, har det varit utsatt för missbruk över tiden. Vissa kroppsbyggare och idrottare har spekulerats att ha använt drogen för sin distinkta proteinsyntes kapacitet, särskilt för att öka muskelmassan och förbättra styrka och uthållighet för att vinna fördelar inom sina respektive områden. under årens lopp har laglig förbud avsatts till frågan. Dessutom höga doser och långvarig användning av steroider utgör långsiktiga biverkningar både fysiologiskt och mentalt. det kan försvaga immun systemet och kan potentiellt orsaka leverskador och även cancer. det begränsar småningom kroppen 'naturliga förmåga att producera den välbehövliga hormon och kan så småningom leda till för tidig terminering av skelett- och muskeltillväxt. Psykiskt, är det högst sannolikt att resultera i ohämmade aggression, depression, snabba humörsvängningar, och irritation. Överdrivna anabola steroider kan orsaka manliga testiklarna krymper, vilket minskar spermier, och den kvinnliga 's menstruationscykeln att gå ut ur banan. Viktökning, håravfall, hudproblem är bara några av de mest iögonfallande effekter.

Omvänt, tillskott är en blandning av näringsämnen och naturliga ingredienser som syftar till att öka substansnivåerna i kroppen, vilket ISN 't uppnås genom enbart livsmedelskonsumtion. Styrketräning tillskott på något sätt hålla sig till de viktigaste målen för anabola steroider' 'som är till öka muskelmassan, styrka och endurance- men med färre hälsorisker. de flesta kosttillskott på marknaden ger märkbara resultat utan nackdelarna med den ökända, och självfallet olagliga anabola steroider. kosttillskott kommer i olika former, såsom pulver, tabletter och kapsel. de är också klassificeras beroende på de näringsmässiga fördelarna. Närmast effekterna dras från anabola steroider är de som Ginseng, kreatin, protein och fett-förlust kompletterar. Ginseng ger nödvändig föreningar att lindra trötthet i samband med förlängd aktivitet, ökad energi och uthållighet. Kreatinmonohydrat främjar främst muskelmassa utveckling. Proteintillskott tillskott, vanligen i pulverform, innehåller aminosyror avgörande i accelererad muskelåterhämtning och tillväxt. Fett förlust kompletterar, å andra sidan, påskynda förbränningen av onödigt fett att sedan öka muskelmassa. Kliniska studier har visat att de flesta bodybuilding tillskott, speciellt kreatin, aminosyror, L-glutamin, Methoxyisoflavone och ecdysterone och Nitric Oxidecan är säkra trots effektiva anabola liknande resultat. Men dietister och fitness experter rekommenderar lika rätt kost, regelbunden motion och fysisk träning för dessa tillskott för att nå sin optimala potential.

Sammanfattning1. Artificiella steroider eller anabola steroider är läkemedel avsedda att fylla otillräcklig testosteron försörjningen i kroppen. Kosttillskott är näringsrika produkter som fyller i kroppen 's ytterligare näringsbehov som aren' t nöjd med mat ensam.

2. Båda steroider och kosttillskott ökar muskelmassa, styrka och uthållighet.

3. De flesta tillägg är gjorda av naturliga ingredienser och har visat säker och effektiv. Steroider, däremot är avledningar av den maskulina-hormonet testosteron och innebär negativa fysiologiska och mentala effekter på lång sikt.