Skillnaden mellan paprika och CapsicumPaprika

Paprika vs Capsicum

Är det någon skillnad mellan paprika och capsicum? Nej, det finns egentligen ingen skillnad mellan de två som en paprika är bara en annan capsicum. Ändå kan man komma över en liten skillnad mellan de två.

Capsicum tillhör blommande växter familj som heter Solanaceae. Capsicum är hemma i Amerika där den har odlats under många år. De används för många ändamål såsom grönsaker, medicin och kryddor. Capsicum kommer i många namn beroende på typ och plats. Det är bara kallas capsicum i Indien, Nya Zeeland och Australien. I Storbritannien är det kallas röd paprika eller grön paprika eller chilipeppar. I USA och Kanada är den stora capsicum form som är känd som en paprika.

Den enda skillnaden som kan ses mellan paprika och capsicum är i närvaro av capsaicin, som är en lipofil kemikalie som producerar en brännande känsla i munnen. Paprika inte innehåller denna kemikalie. Paprikan saknar capsaicin på grund av dess recessiv gen som tvättar ut denna kemikalie. Detta innebär att paprika inte ger den brännande känslan upplevt från capsicum.

När man talar om användningen av paprika och capsicum, är de mycket används inom medicinen. De används främst i mediciner som smärtstillande medel och cirkulations stimulantia.På senare tid, finns det en aerosol som extraherats från paprika och capsicum som är känd som pepparspray eller alkoholhaltiga spray. Detta är en icke-dödlig organ för invalidiserande människor. Capsicum är också ofta används i rätter som ger en lugnande arom och smak.

Christopher Columbus krediteras med mynta namnet 'peppar'. Namnet 'peppar' huvudsakligen används i Europa för alla arter av växter som var varm, och senare utvidgades till nya paprika geni.

Sammanfattning:

1. Capsicum tillhör blommande växter familj som heter Solanaceae. Capsicum är hemma i Amerika där den har odlats under många år.
2. I USA och Kanada är den stora capsicum form som är känd som en paprika.
3. Den enda skillnaden som kan ses mellan paprika och capsicum är i närvaro av capsaicin, som är en lipofil kemikalie som producerar en brännande känsla i munnen. Paprika inte innehåller denna kemikalie.