Skillnaden mellan vatten och GatoradeVatten vs. Gatorade

Hydration är en mycket viktig aspekt som skall beaktas när det gäller att korrekt upprätthålla en 'hälsa. Men hydrering behov varierar mellan individer, och det beror också på hur ansträngande en aktivitet verkligen är. För de flesta idrottsmän, de ofta snubblar på frågan varav vätska måste tas efter deras långa och tröttande sportaktiviteter. Är vatten eller Gatorade bättre?

Även om både vatten och Gatorade är törstsläckare, dessa två drycker avsedd att ersätta den förlorade vätskan i en individ. I fallet med vanligt vatten, fungerar det som en generisk medium för transport av näringsämnen, och även avfall element, inuti människokroppen. Det håller den inre mekanismen av kroppen i balans. Det 'är därför det rekommenderas att dricka vatten före, under och efter regelbundna fysiska aktiviteter för att upprätthålla denna balans.

Minst åtta fulla glas vatten rekommenderas för att dricka varje dag. Denna standard ökar ofta beroende på hotness av miljön, och den verksamhet som bedrivs av den enskilde. Man måste helt enkelt se till att dricka mycket vatten för att inte känna törstig eller har en mörkfärgad koncentrerad urin (en indikation på dålig hydrering).

Gatorade, å andra sidan, är en av dessa makt drycker som betraktas som 'sportdrycker'. Till skillnad från vanliga vatten, Gatorade fylld med elektrolyter som kalium och natrium som ska användas för att ersätta alla de naturliga elektrolyter förlorade i kroppen efter kraftig svettning under en lång fysisk aktivitet. Natrium i Gatorade (som en vatten älskare), hjälper också kroppen att behålla vätska. Den har också mer kolhydrater som fungerar som en källa för energi. Dessa kolhydrater är ansvariga för påfyllning glykogen när det är slut. Därför, Gatorade innehåller givetvis fler kalorier.

När det gäller ansökan, är Gatorade rekommenderas för dem som är inblandade i högintensiva aktiviteter, tillsammans med dricksvatten. Hög intensitet innebär att verksamheten kommer att sträcka sig under en längre tidsperiod, gör fysiska aktiviteter i värme eller varma temperaturer, och utför kraftfulla fysiska rutiner. Vatten är helt enkelt den aktuella fluiden valet för icke-ansträngande aktiviteter.Sammantaget är vanligt vatten fortfarande den viktigaste vätskeersättning användas, men det skiljer sig från Gatorade i följande avseenden:

1. Vatten är uppenbarligen en mycket billigare jämfört med makt drycker såsom Gatorade.

2. Vatten är bäst för regelbundna fysiska aktiviteter, medan Gatorade lämpar sig för hög intensitet aktiviteter.