Skillnaden mellan xylitol och erytritolXYLITOL vs erytritol

Xylitol och Erytritol är alkoholsockerarter. De används som naturliga sötningsmedel för patienter som upprätthåller sina blodglukosnivåer och för dem som bara vill använda konstgjorda sötningsmedel. De är kommersiellt säljs på marknaderna och finns under olika varumärken.

Xylitol är gjord av US-odlade, träd lövträd. Det rankas sju på glykemiskt skalan. Det har 75 procent mindre kolhydrater än socker med 2. 4 kalorier per gram. Den har ett förhållande av 1: 1 i stället för socker. Det är så söt som socker, men med överdriven användning kan orsaka en milt laxerande effekt. Det är Food and Drug Administration (FDA) godkänt som livsmedelstillsats. Det är garanterat säkert för diabetespatienter och är känd för att absorberas i tjocktarmen. Faran med att blanda xylitol med andra sockerarter är ingen oro eftersom det kan blandas fritt med ingen interaktion.

Erytritol, å andra sidan, är en sockeralkohol tillverkad av socker med en fermentermedel tillsatt. Det finns naturligt i frukter såsom cantaloupemelon liksom i druvor. Det är också en naturlig biprodukt av fermentering av bakterier i vårt matsmältningssystem. Det är noll på glykemiskt skalan. Den har 0,2 kalorier per gram utan, eller noll, kolhydratinnehåll. Jämfört med andra sötningsmedel, har det mindre viktiga fördelar på grund av sin låga kaloriinnehållet, men för dem som är vikt medvetna, är det säkert en fördel. Till skillnad från socker, honung och lönnsirap, inte Erytritol inte utlösa en spik i blodsockret samt ett svar i insulin, vilket kan orsaka diabetes och viktökning. Detta är anledningen till att det är säkert för diabetiker. Det är också tand vänligt eftersom det inte är orsaka karies.

Erytritol är allmänt erkänt som säkert som Xylitol. Det är också en livsmedelstillsats som godkändes av US Food and Drug Administration (FDA). En två tredjedelar kopp Erytritol är ekvivalent med en kopp socker. Det absorberas genom tunntarmen. Det kan säkert blandas med andra sockerarter eftersom det inte finns några bevis för att det kan orsaka biverkningar. Det är 70 procent så söt som socker, även om det har bara fem procent av kalorierna av socker. Det är känt som har den högsta matsmältnings tolerans av alla sockeralkoholer. Till exempel, det finns ingen uppsvälldhet eller diarré, eftersom det är svårare för bakterierna att föröka sig i omvandling till gas. Det är därför, för det mesta, är det lätt absorberas i blodet och avlägsnas i form av urin oförändrad. Det spelar ingen 't dra till sig fukt vilket förhindrar klumpbildning och härdning som andra socker gör.

Även Erytritol har många fördelar, det har också sina andra sidor. En av dessa är att det inte är lätt upplöses i kalla vätskor såsom iste. Erytritol har en negativ värme upplösning. En annan faktor är att mer av det som behövs för att göra maten söta eftersom det är bara 70 procent så söt som vanligt socker. Tredje är att det inte caramelize så det är inte tillrådligt om man ska göra karamell eller godis. Och slutligen, när en vätska med Erytritol torkar i ett glas, lämnar det bakom fina, vita kristaller som inte är lätta att ta bort.

SAMMANFATTNING:

1. Xylitol och Erytritol är alkoholsockerarter.2. Xylitol innehåller 2. 4 kalorier per gram medan Erytritol innehåller 0,2 kalorier per gram.

3. Xylitol är 100 procent så söt som socker. Erytritol är 70 procent så söt som socker.

4. Xylitol är gjord av US-odlade, träd lövträ medan Erytritol är gjord av socker med en jäsande medel tillsatt.

5. Xylitol rankas sju på glykemiskt skala medan Erytritol rankas noll.

6. Båda är FDA-godkända livsmedelstillsatser.