Skillnaden mellan krillolja och fiskoljaKrill Oil vs fiskolja

Krill olja och fiskolja är populära som dagligt tillskott för många hälsofrågor som fettförbränning, inflammation, ledvärk, humörnivåer och hjärtrelaterade frågor. Även om de har nästan samma fördelar, de har många skillnader mellan dem.

Krill olja fått från små kräftdjur. Krill huvudsakligen livnär sig på plankton. Fiskolja fått från fisk som bor i kalla och djupa vatten. I allmänhet är fiskolja utvecklats från makrill, tonfisk, lax, sardiner och torsk.

Vid en jämförelse mellan de två oljorna är krillolja starkare och effektivare än fiskolja i många avseenden. Både krill olja och fiskolja innehåller Omega 3-fettsyror. Men Omega 3 fettsyra närvarande i krill är mera biotillgängliga än den som är närvarande i fiskolja. Detta innebär att krill olja är bättre för humörsvängningar, hjärnrelaterade sjukdomar, och tvångssyndrom.

Vid en jämförelse av antioxidanter, innehåller krillolja mer än fiskolja. Dessutom är antioxidanter i krillolja lätt absorberas i kroppen och är också effektivare än fiskolja.Även fiskolja är känd för att få härsken snabbt, är krillolja inte så. Jämfört med fiskolja innehåller krillolja mer av eicosapentaeneoic syra. Det är närvaron av denna eicosapentaeneoic syra som gör det mer effektivt för depression och andra störningar. Krill olja är också en känd källa av astaxantin. Krill olja kommer också med låga halter av kvicksilver, PCB, tungmetaller och dioxiner.

Vid användning av fiskolja, kan personer komma över en eftersmak, men detta är inte ses med krillolja. I kostnadsjämförelse, är krillolja dyrare än fiskolja. Emellertid är den oljedoserings krill mindre än fiskolja.

Sammanfattning:

1. Krill olja fått från små kräftdjur. Fiskolja fått från fisk som bor i kalla och djupa vatten. I allmänhet är fiskolja utvecklats från makrill, tonfisk, lax, sardiner och torsk.
2. The Omega 3 fettsyra närvarande i krill är mera biotillgängliga än den som är närvarande i fiskolja.
3. När man jämför de antioxidanter, innehåller krillolja mer än fiskolja.
4. Medan fiskolja är känd för att få härsken snabbt, är krillolja inte så.
5. Krill olja är också en känd källa av astaxantin. Krill olja kommer också med låga halter av kvicksilver, PCB, tungmetaller och dioxiner.