Skillnaden mellan testosteron Cypionate och Testosteron EnanthateTestosteron Cypionate vs Testosteron Enanthate

Testosteron är en steroid hormon som finns i däggdjur, reptiler, fåglar och andra ryggradsdjur. Det är den primära könshormonet och, på samma gång, en anabol steroid. Hos män är den ansvarig för utvecklingen av manliga reproduktiva vävnader samt utveckla sekundära sexuella egenskaper som muskelutveckling, tillväxt av kroppshår, etc. Testosteron förhindrar också osteoporos.

Testosteron CYPIONAT och enanthate är kommersiella steroider används i bodybuilding för ökad muskelvikt. Testosteron Cypionate är en engelsk steroid medan Enanthate är europeiska. Båda har samma funktioner och effekter även om vissa studier säger att CYPIONAT har en längre effekt än enanthate. Testosteron CYPIONAT är begränsad i USA bara varför enanthate är känd i stor utsträckning och används i stor utsträckning av människor eftersom det finns även utanför USA

Testosteronenantat har en något snabbare frisättning och kortare aktivt liv än CYPIONAT. Detta är baserat på kolet estergrupp. Enanthate har en 7-kol ester kedja medan Cypionate har en 8-kol ester kedja. Den särskilda ester ger testosteron dess aktiva livslängd. Dess löslighet i vatten och olja är beroende av dess estergrupp. Ju fler kolatomer estergruppen har, desto mer lösliga i olja och mindre lösliga i vatten blir det. Enanthate, med dess 7-kol ester och 1-kolatomen är lättare än cypionate och har mer testosteron per gram.

Testosteron när det tas i stort kan orsaka många biverkningar. Det kan konvertera till det kvinnliga könshormonet östrogen av ett aromatiserat enzym; processen kallas aromatisering. För att stoppa denna omvandling, är det nödvändigt att använda en klass av aromatiserade hämmare för att förhindra östrogena effekter, såsom: gynekomasti, fett vinna, minskad fett uppdelning, förlust av sexlust, testiklarna krymper och vätskeansamlingar. Vattenretention kan leda till försvagade blodkärl under en period av tid, eftersom det ökar blodtrycket. När vi åldras, de testosteronnivåer minskar vilket leder till förlust av muskelmassa och styrka, fett vinna och en minskad sexlust. Således är testosteron en bra idé att ersätta testosteron förlust särskilt för mitten till ålders människor. Testosteron tillskott i äldre vuxna kan fördröja eller förhindra Alzheimers 'sjukdom och andra kognitiva störningar, skydda nerver regenererar motor enheter, förbättra humöret, minne, aptit, sexlust, förbättra benmassan förebygga benskörhet, och minska risken för att få hjärtinfarkt eller stroke. med detta är det underförstått att testosteron förbättrar livskvaliteten men försiktighet måste iakttas när det tas i större mängder på grund av dess biverkningar.

Testosteron anses vara basen av anabola / androgena steroider cykler eftersom det är mycket mångsidig. Många tester för att avgöra om fettförbränning eller muskelmassa uppnås. Enanthate är billigare än CYPIONAT. Många undrar varför; men det finns några tankar att det beror på testosteron med koncentrerad 'T' eller en hög mängd av 'T' är billigare jämfört med de som innehåller mindre 'T.' Läkemedlet för nybörjare är billigt att göra det perfekta valet för dem som vill använda den för att nå sin bodybuilding eller idrottslig mål. Med tanke på dess biverkningar, är det alltid viktigt att konsultera först en vårdgivare innan du tar något läkemedel.

Sammanfattning:

1. Testosteron CYPIONAT och enanthate är kommersiella steroider används i bodybuilding för ökad muskelvikt.2. Testosteron Cypionate är en engelsk steroid medan Enanthate är europeiska. Båda har samma funktioner och effekter.

3. Enanthate har en 7-kol ester kedja medan Cypionate har en 8-kol ester kedja.

4. enanthate, med dess 7-kol ester och 1-kolatomen är lättare än cypionate som har mer testosteron per gram.

5. Testosteron när det tas i stort kan orsaka många biverkningar, såsom: gynekomasti, fett vinna, minskad fett uppdelning, förlust av sexlust, testiklarna krymper och vätskeansamlingar.

6. Vattenretention kan leda till försvagade blodkärl under en period av tid, eftersom det ökar blodtrycket.

7. När vi åldras, minskar testosteronnivåer leder till förlust av muskelmassa och styrka, fett vinna, och förlust av sexlust. Således är testosteron en bra idé att ersätta testosteron förlust särskilt för mitten till ålders människor.