Skillnaden mellan pekannötter och valnötterPekannötter vs valnötter

Pekannötter och valnötter är nötter som i grunden skiljer sig i deras form, smak och hälsofördelar.

Valnötter är större och bredare jämfört med pekannötter. Det finns också en skillnad i smaken med valnötter har en sötare smak än pekannötter. Valnötter är mer allmänt används för matlagning än pekannötter. I kostnaden också är valnötter mer högt prissatta än pekannötter.

Både pekannötter och valnötter är rika på omega-3-fettsyror. Men valnötter innehåller mer omega-3-fettsyror än pekannötter. Valnötter innehåller också enkelomättat fett som anses bra för hjärt-frågor. Vid jämförelse med valnötter, pekannötter är rika på vitamin E som är en antioxidant.

Låt oss nu jämföra näringsvärde valnötter och pekannötter. En kopp valnötter innehåller 18 gram protein, 765 kalorier och 8 gram kostfiber. De är också rik på fett som uppgår till 76 gram. Valnötter är kända källor till B6. En kopp valnötter innehåller cirka 0,6 milligram B6. Den lägger även till 20 procent av tiamin och folat till det dagliga intaget. Dessutom, valnötter innehåller också en stor mängd av mineraler.En kopp pekannötter innehåller 10 gram protein som ger upp till 20 procent av det dagliga intaget av kalorier. Pekannötter har en högre halt kostfiber än valnötter med 10 gram och är också rik med 753 kalorier. De har totalt fett 78 gram. Jämfört med en kopp valnötter, en kopp pekannötter har bara 0,2 milligram B6. Men pekannötter är rikare än valnötter i tiamin innehåll som ger upp till 48 procent av det dagliga värdet. Precis som valnötter, pekannötter är också rikt på mineraler.

Sammanfattning:

1. Valnötter är större och bredare jämfört med pekannötter.
2. valnötter har en sötare smak än pekannötter.
3. Valnötter är mer högt prissatta än pekannötter.
4. Valnötter innehåller mer omega-3-fettsyror än pekannötter. De innehåller också enkelomättat fett som anses bra för hjärt-frågor.
5. En kopp valnötter innehåller 18 gram protein, 765 kalorier och 8 gram kostfiber.
6. En kopp pekannötter innehåller 10 gram protein som ger upp till 20 procent av det dagliga intaget av kalorier. Pekannötter har en högre halt kostfiber än valnötter med 10 gram och är också rik med 753 kalorier.