Skillnaden mellan Lime och citronträdLime vs. citronträd

Till behärskar ögat, lindar och citronträd ser nästan samma utom när de har mognat frukter hänger på dem. Dessa träd kan både utvecklas i samma län och har lika former i allmänhet färg och konsistens av barken. Det finns dock några kännetecken som gör åtskillnad mellan citronträd och lindar. Oavsett hur stor del av utvecklingscykeln träden är i, kan du skilja på om de är citron eller lime på så kort tid som 60 sekunder.

För att skilja mellan dessa två träd, kan en person ta en titt på storleken av ett träd. En fullgångna citronträd kan utveckla upp till 20 fot hög med breda förgreningar. En lind är i allmänhet mer slanka och kortare. Vanligtvis går denna typ av träd inte växa mer än 13 fot vid sin fulla. Du kan också bedöma bladen av dessa träd. Bladen av lindar är kortare och rundade och typiskt tre till fyra inches lång. Blad från citronträd är smala och långa, typiskt cirka fem inches lång. Du kan riva ett blad av varje träd öppen och lukta på dem. En limeblad har en fet doft av lime, medan en citron blad har en mycket mild, citrusdoft. Du kommer att behöva undersöka blommor av varje träd endast om de finns till hands. Blommor av citronträd utvecklas i singlar eller par och är lila. Blad av lindar växer i små grupper och är helt vit. Slutligen, kan du undersöka frukten av varje träd om det finns. Citron frukt är angelägen formade i båda ändarna, en hel del som fotbollar, och har en betydande hud. Lime frukt är mer som en fotboll. Det är mer rundad och innehåller en tunn hud.

Citronträd och lindar, även citron träd, är alla citrusträd där de är mycket känsliga mot kall väderlek gör det möjligt för dem att leva lämpligen i asiatiska länder. Dessa länder har en tillräckligt stor mängd av värme som kommer från solen. Frukten av dessa träd är rika på kalcium och vitamin C. En lind är vanligen 6 till 13 fot lång när utvecklats och fullvuxen. Blommorna kan mäta bara tre inches. Under de senaste decennierna, är frukten av lindar användas för att behandla skörbjugg. Skörbjugg är en inflammatorisk störning som ligger inne i munnen på grund av brist på vitamin C i systemet av en människokropp.

En fullvuxen citronträd kan mäta upp till 20 fot hög, och dess blad utvecklas till omkring fyra till fem inches. En citron har antiseptiska element som i några asiatiska länder de är vana att rengöra sår eller lesioner med och används också som ett botemedel för mindre gifter. Frukten av ett citronträd är typiskt avlång eller oval form och är större om du väger det mot sin familjemedlem, lind. När det gäller deras vitaminkompositioner i sina egna respektive frukt, lime innehåller mer vitamin A, medan citroner innehåller mer C-vitamin Lime frukt är i färgen grön medan citron frukt är i färgen gul.

Sammanfattning:1. För att skilja mellan dessa två träd, en person kan ta en titt på storleken av ett träd. En fullgångna citronträd kan utveckla upp till 20 fot hög med breda förgreningar.

2. En lind är i allmänhet mer slanka och kortare.

3. Bladen av lindar är kortare och rundade och typiskt tre till fyra inches lång. Blad från citronträd är smala och långa, typiskt cirka fem inches lång.

4. En limeblad har en fet doft av lime, medan en citron blad har en mycket mild, citrusdoft.