Skillnaden mellan öl och whiskyÖl vs Whiskey
Du kanske har hört att whiskey gör dig yster, och så öl gör dig queer kan vara sant också. De stora skillnaderna mellan öl och whisky är andelen alkohol, pris, färg, smak och utseende. Det finns också en skillnad i deras flaskor, korkar och etiketter.

Elva uns av öl innehåller fem procent alkohol, jämfört med fyrtio milliliter whisky som innehåller fyrtio procent alkohol. Whisky, jämfört med öl, är farligt att en 'hälsa och kan orsaka hjärtproblem, medan enligt vissa läkare öl har ett hjärta skyddande förening i det som kallas flavonoider. Men de båda bör användas med måtta.

Whisky liknar ett öl som har destillerats och innehåller inga humle. Whisky och öl är båda tillverkade av stärkelsekorn, såsom vete, korn, råg, hirs, havre och liktornar. Till exempel är single malt whiskey gjord på korn och destillerades vid ett enda destilleri, medan bourbon eller amerikansk whiskey är fifty one procent majs, förutom andra ingredienser.

Whiskey är tydlig i färg när destilleras och innan den lagras på träfat för åldrandet. Det är där det får sin bruna färg. Många tillverkare av billigare märken lägga karamell eller melass för att lägga den konstgjorda brun färg till den.

Öl innehåller inte bara alkohol, men består också av betydande näringsämnen C kalium, biotin, B-vitaminer etc. ingredienserna i öl genomgår vetenskapliga utvärderingar för att utvärdera antalet hälsofördelar och riskerna när man dricker öl. Whisky är känd för att fungera som ett blodförtunnande medel, och skiljer sig i kvalitet, basprodukten och mängd alkohol.Det antas att en tillräcklig mängd av whisky är bra för äldre människor som har hjärtproblem, medan öl har vitamin B, och anses lindra menstruella kramper samt att hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna.

Whisky är mycket starkare än öl eftersom det är en ande, och klart mer skadligt. Den innehåller etanol, som kan orsaka cancer, eftersom det är en mycket koncentrerad inslag finns i whisky.

Sammanfattning:
1. Öl är billigare och innehåller mindre alkohol jämfört med whisky.
2. Whiskey innehåller högkoncentrerad etanol som kunde orsakar cancer.
3. Öl har näringsämnen såsom B-vitaminer, kalium, biotin etc, och kan lindra mensvärk och lägre kolesterolnivåer.
4. whiskey och öl är härledd från stärkelsehaltiga sädeskorn såsom vete, havre, korn etc.