Skillnaden mellan Tone och styrkaTone vs Styrka

Många individer fortfarande don 't vet hur man urskilja ton från klarhet när man talar om muskeln. För det mesta, hur de uppfattar begreppet muskeltonus är exakt densamma som hur de kommer att förstå muskelstyrka. Men detta bör inte vara fallet eftersom det finns mycket tydliga skillnader mellan de två.

Den verkliga muskeltonus avser muskeln 's inneboende förmåga att reagera på en viss grad av sträckning. Tänk på detta normal muskeltonus scenario' 'när du råkar träffa en förskola barn med armbågen böjd då du omedelbart räta armarna utan honom att inse en sak;. det förväntade resultatet är att hans biceps kommer att visa någon mild form av sammandragning som ett automatiskt svar är detta faktiskt en del av kroppen 'normala försvarsmekanism för att förhindra skador. När kroppen upptäcker, med hjälp av hjärnan, att det inte längre finns något hot mot musklerna särskilt när stimulans redan togs bort då biceps kommer att slappna av och gå tillbaka till sin ordinarie vilotillstånd.

I den medicinska sfären, det finns många termer som relaterar till muskeltonus. Några av dessa är hypotoniska, hypertona, spastiska och slapp muskel toner. I fallet med en spastisk muskeltonus till exempel motivets 's muskler blir hyper reaktiv till någon stimulans som de som nämns ovan. När barnet' arm kommer att sträckas, kommer biceps onormalt strama mycket snabbt och ger inte någon chans för sig själv att koppla av eller återhämta sig från stammen. Hence, musklerna blir stela under en förlängd tidsperiod.

De människor som kännetecknas som att ha en dålig muskeltonus ofta uppvisar långsam eller ingen muskelsammandragningar alls. När en stimulans har inletts som stretching och böjning av armarna, kan muskeln i denna person inte upprätthålla en effektiv kontraktion som vad som normalt sett i andra människor. De blir 'floppy' och kommer också att ha några posturala problem i slutändan.Muskeltonus är uppenbart på ett omedvetet plan. Även om en fet person är dubbad som mindre tonas än en person som har en mager kropp, den förra har fortfarande förmågan att vara så tonas som den senare. Å andra sidan, muskelstyrka händer helst på en mer medveten nivå som när du kraftfullt kontrakt dina muskler för att kunna hålla, hiss, dra, och göra andra fysiska ansträngningar.

Muskelstyrka är därför en komponent av fysisk kondition som beskrivs som effekten av kommunikationen mellan nerver och muskler i form av en kontraktion. Denna sammandragning kan skapa en viss mängd kraft som människor betraktar som en 's styrka. Vanligtvis kommer denna kraft att skapas när det finns ett motstånd som i bära tunga föremål. Föremålen kommer att fungera som motstånd medan personen utövar kraft för att kunna bära lasten.

Sammanfattning

1. Muskeltonus är muskeln 's inneboende förmåga att reagera på en viss grad av sträckning.