Skillnaden mellan Isolera och koncentratIsolera vs koncentrat

Om du är i kondition, särskilt bodybuilding, måste du vara bekant med vassleprotein. Vassleprotein är en stapelvara inom fitness industrin, eftersom det har visat sig vara ett utmärkt komplement till både kondition och fysiska estetiska skäl.

Vi vet alla att protein är avgörande för muskel reparation, tillväxt och viktminskning. Det är en av de tre makronäringsämnen som behövs av vår kropp att fungera till fullo av sin potential. Vi behöver protein i våra kroppar, speciellt när vi 're gör regelbundna övningar, och det mest effektiva sättet att få en tillräcklig mängd protein i vår kropp, är genom att komplettera vår kost med vassle.

Vassle är det mest populära protein som finns på marknaden idag. Det är billigt, och innehåller många nyttiga aminosyror. Vassle kommer från mjölk, eftersom det är i själva verket 20 procent av alla mjölkprotein. Vassleprotein är också snabb och lättsmält.

Vassleprotein finns i antingen vassleproteinkoncentrat (WPC) eller vassleproteinisolat (WPI). Numera dessa två typer är enormt populär i träningsmarknaden, och ofta lämnar konsumenterna förvirrade om vilka en att köpa och konsumera.

Koncentrera

Vassleproteinkoncentrat är den vanligaste av de två typerna. Först av allt, koncentrat är betydligt billigare. Att förvärva dem, källan till vassle '' som är i mejeriprodukter såsom mjölk '' filtreras för att separera proteinet från vattnet, och andra organiska material. Den förvärvade proteinet därefter till pulver, eller vassleproteinkoncentrat.

Koncentraten innehåller ca 70 till 80 procent protein, och kan ha ca fem procent av laktos. Därför kan laktosintoleranta personer inte konsumerar stora mängder av detta protein källa.

isolat

Vassleproteinisolat är betydligt dyrare jämfört med koncentrat. Detta beror främst på att de är 'mer ren', eftersom de består av cirka 95 procent protein. Isolat har också liten eller ingen innehåll laktos; med fetthalten betydligt lägre än de hos koncentrat.

I grund och botten, isolat är proteinkällan i valet för personer med laktosintolerans. Isolerar också gör det lätt för personer som räknar makro av fästingen. De är också bra för människor som är bantning, på grund av deras fettfria och kolesterolfritt innehåll.

Källan av isolaten är samma som koncentrat, men mer filtrering och separering av protein är gjort, uppenbarligen, för att resultera i en 'renare' form av protein.Domen

Debatten är ständigt pågående vilken av de två typerna är ett bättre alternativ. Tja, är protein fortfarande protein, om du får den från koncentrat, isolera, eller mat. Om du inte är riktigt noga det övriga innehållet i koncentrat, såsom fetter och laktos, då koncentratet är bättre och billigare alternativ. Men om du är laktosintoleranta, och vill bara proteinet i vassle tillägg, isolat är för dig. Det 'är en ficka brännare ändå.

Notera att det finns tillgängliga blandningar av isolat och koncentrat på marknaden. Detta är ett annat alternativ för konsumenterna att tänka på.

Sammanfattning:

1. Både isolera och koncentrat (vassle) kommer från samma proteinkälla '' mejeriprodukter.

2. För att förvärva dessa kompletterar, proteinkällan (mjölk / vassle) utsätts för en filtrering och separationsprocessen. Isolat dock filtreras och separeras ytterligare för att producera en 'renare' form av protein.

3. Koncentrat är vanligare, och de är betydligt billigare än de dyra isolat.

4. Isolat är en 'renare' form av protein. De består av ca 95 procent protein, medan koncentrat innehåller ca 70 till 80 procent protein.

5. Koncentrat innehåller fortfarande fett och laktos, medan isolat har lite att ingen av dessa innehåll.

6. Koncentrat är definitivt inte för laktosintoleranta personer, medan isolat är perfekt för dem.