Skillnaden mellan magnesium citrat och magnesiumoxidMagnesiumcitrat vs magnesiumoxid

Magnesium är en av de mycket viktiga delar av vår kropp. Det behövs för att stärka skelettet, som är ansvariga för att hålla blodet cirkulerar smidigt, och det sänker våra muskler och nerver. Brist på magnesium kan leda till huvudvärk, hjärtarytmier, instabil blodglukosnivå, höjd i blodtryck, svaga och mjuka ben, spasmer och liknande. Magnesium är lätt tillgänglig i vissa livsmedel; men vår kost kan innehålla mindre magnesium än vår kropp krav. Med dessa tillskott är också tillgängliga för att lösa bristen.

Magnesium tillskott klassificeras som kelaterad eller icke-kelaterad. Kelaterad avser magnesiumbindning med en annan molekyl. Den vanligaste är den molekyl i kombination med aminosyror. Magnesiumcitrat och magnesiumoxid är den mest utbredda typen av magnesium tillskott som finns på marknaden. Bland de två, är magnesiumoxid den vanligast i tillägg eftersom det är känt för att vara det mest ekonomiska mineral som produceras. Magnesiumcitrat är en typ av organiskt salt kelatbildande med citronsyra, medan magnesiumoxid är ett oorganiskt salt.

Magnesiumoxid och magnesium citrat används som laxermedel. Magnesiumoxid absorberas av kroppen med mindre procent som är anledningen till att en del av det kvar i tarmen och fungerar som laxermedel. Magnesiumoxid och magnesium citrat används före operationer för att rengöra tarmarna från avföring. Dessutom är dessa droger, i mildare form, lindra förstoppning. Även dessa läkemedel / kosttillskott förebygga och bota hypomagnesemi.

Magnesiumoxid och magnesiumcitrat interagerar med andra läkemedel i synnerhet de som är tillgängliga över disk samt de växtbaserade läkemedel. Konsultera vårdgivare när du tar droger som de som nämnts och mer specifikt läkemedel som tetracyklin, digoxin, natriumpolystyrensulfonat och liknande. Dela inte magnesiumoxid och magnesiumcitrat med dina vänner eller familjer. De måste först ses av läkare innan de kan ta dessa läkemedel. Dessa kan vara till nytta för dig medan skadliga för dem.

Eftersom magnesiumoxid och magnesiumcitrat är båda typer av magnesium, de har liknande biverkningar. Dessa biverkningar är diarré, mild buksmärtor och gaser i magen. Allergiska reaktioner kan förekomma såsom illamående och kräkningar, nässelutslag, svaghet, klåda, yrsel och liknande. Kontakta din vårdgivare omedelbart när dessa reaktioner uppstår. För att förhindra dessa ta magnesiumoxid och magnesiumcitrat på hälsa leverantör 's råd. Doserna måste vara baserad på vad läkaren ordinerat. För mycket av dessa tillskott kan orsaka toxicitet och kan leda till allvarliga konsekvenser.

Tarmproblem måste höras med vårdgivaren innan magnesiumoxid och magnesiumcitrat. Dessutom måste problem med mage och njure också höras med läkaren innan du tar magnesiumoxid och magnesiumcitrat. Magnesiumoxid och magnesiumcitrat kan vara riskabelt för gravida kvinnor. Dessa läkemedel ges inte eller föreskrivit annat fördelarna med att ta dessa läkemedel överväger riskerna. Magnesiumoxid och magnesiumcitrat uttrycks i bröstmjölk och kan orsaka livshotande effekter på barn. Följaktligen får dessa läkemedel inte ges till ammande mödrar.Sammanfattning:

1. Magnesium citrat och magnesiumoxid är den mest utbredda typen av magnesium tillskott som finns på marknaden. Bland de två, är magnesiumoxid den vanligast i tillägg eftersom det är känt för att vara det mest ekonomiska mineral som produceras.

2. Magnesiumoxid och magnesiumcitrat användes som laxermedel.

3. magnesiumoxid och magnesiumcitrat används före operationer för att rengöra tarmarna från avföring. Dessutom är dessa droger, i mildare form, lindra förstoppning. Även dessa läkemedel / kosttillskott förebygga och bota hypomagnesemi.

4. Magnesiumoxid och magnesium citrat interagerar med andra läkemedel mer specifikt läkemedel som tetracyklin, digoxin, natriumpolystyrensulfonat, och liknande.