Skillnaden mellan ris mjölk och sojamjölkRismjölk vs Soy Milk

Skillnaden mellan ris mjölk och sojamjölk är att rismjölk är gjord av ris, medan sojamjölk är tillverkad av sojabönor. För framställningen av ris mjölk, i allmänhet, är brunt ris och rismjöl används för att göra ris mjölk medan sojabönor används för att göra sojamjölk. Sojamjölk och ris mjölk kan produceras hemma eller kommersiellt tillverkade av många kända matproducenter och varumärken runt om i världen.

Ris mjölk vanligtvis inte sötad medan sojamjölk är smaksatt med choklad eller essenser, såsom vaniljessens. Sojamjölk och ris mjölk kan erhållas från marknaden i förorenat och desinficerade kartonger eller burkar. Tillverkare av dessa produkter använder konstgjorda smakämnen, stabilisatorer och andra näringsingredienser såsom proteiner, vitaminer och mineraler för konsumenterna.

Ris mjölk framställs med hjälp av en speciell pressningsprocess i vilken riset går igenom en kvarn ström. Med resultatet att diffundera, är mjölk ansträngd ut ur de pressade korn. I syfte att göra sojamjölk sojabönorna blötläggs i vatten och mals sedan till fin pasta. Denna blandning är ansträngd ut och kallas sojamjölk. Ris mjölk kan också erhållas genom kokning, blandning och sila av ris hemma.Båda av soja och ris mjölk har distinkta näringsvärden såsom sojamjölk har hög kvalitet proteiner, B-vitaminer, isoflavoner och är laktosfri. Om vi ​​jämför sojamjölk till den traditionella mejerimjölk, sojamjölk med tillsats av proteiner förbättrar hälsan. Sojamjölk innehåller fosfor, riboflavin, vitamin A, mättat fett och fettsyror. Det är kolesterolfri och förhindrar prostatacancer. Rismjölk används också av de människor som följer strikt vegetarisk kost och det används som ett substitut för mejerimjölk. Den innehåller kolhydrater och berikade med B-vitaminer, kalcium, mineraler och järn. Det är också laktos och kolesterolfri.

Många människor har visat sig ha laktosintolerans eller oförmåga att smälta mjölk. Laktosintolerans kan orsaka kramper, gas, kräkningar, huvudvärk, astma och utslag, medan mjölk allergier kan producera magproblem, hudproblem och nästäppa. Sojamjölk är betydligt mer bearbetad och mer näringsrik än andra mjölk alternativ. Vissa människor som har mjölkallergi kanske vill byta till mjölk alternativ. Rismjölk och sojamjölk konsumeras som alternativ till mejerimjölkprodukter.
Sammanfattning
Rismjölk och sojamjölk har mindre mängd fett och kolesterol jämfört med mejerimjölk.
Strikta vegetarianer eller människor helt enkelt ha lust att ändra deras smak använder alternativa typer mjölk.
Soja är till stor hjälp för att förebygga cancer, medan ris mjölk är den huvudsakliga källan för förvärv av kolhydrater för kroppen.
Kalciumbrist och benskörhet kan botas med ris och sojamjölk.