Skillnaden mellan alanin och beta alaninAlanin vs Beta alanin

Alanin är en alfa-aminosyra. Kemiskt ser det ut som ett vitt pulver och är mindre tät (1. 424 g / cm3) än Beta-alanin (1. 437 g / cm3). Den har också en högre smältpunkt vid 258 grader Celsius, medan den andra är vid 207 grader. Båda är icke-essentiella aminosyror som är lösliga i vatten ändå. Som sådan (som icke-essentiell), behöver du inte skaffa det från externa källor eftersom kroppen normalt kan syntetisera det.

Alanin är en proteinogen aminosyra. Detta innebär att det används för att göra proteiner. Det kan erhållas från olika källor som fisk, kött, mejeriprodukter, kaseinat, fisk, ägg, mjölkalbumin och gelatin (för animaliska källor) och nötter, bönor, vassle, soja, brunt ris, bryggeri 's jäst, majs, kli, fullkorn och baljväxter (för vegetabiliska källor). Bland dessa källor är alanin mycket koncentrerad i köttprodukter.

Även om det ännu inte har bevisats, finns det en studie som hävdar att alanin kan inducera en högre (än normalt) blodtryck.Omvänt är beta-alanin sägs vara föregångaren till karnosin genom begränsning hastighet. Detta innebär att en ökning av mängden beta-alanin ökar det totala karnosin koncentrationen i musklerna. Inte undra på många som 'skulle vilja utveckla sina muskler skulle ta i beta-alanin tillskott för att ytterligare öka deras naturliga beta-alanin butiker och därmed generera magrare muskler.

Ökad karnosin kommer också att bidra till att minska trötthet bland idrottare som ständigt utsätter sig till fysiska påfrestningar och samtidigt, höjer totala muskel arbete. Fördröja trötthet innebär fler utbildningstimmar eftersom muskeln är klara med den större påfrestningar.
Till skillnad från sin alfa motsvarighet, betyder beta-alanin inte någon kiralt centrum, strukturellt sett. Det är också en inte en proteinogen aminosyra så att den inte kommer att användas i syntes av proteinmolekyler.
Generellt kan intag av för mycket beta-alanin ha negativa effekter som parestesier '' ett slags neuropatisk smärt alldeles särskilt om det överskrider mer än 10 mg per kilo kroppsvikt, även om detta varierar per individ.
Den idealiska naturliga källor av beta-alanin är inte direkt i beta-alanin rika livsmedel utan det är från balenine, anserin och karnosin rika produkter. Dessa tre kallas dipeptider som innehåller beta-alanin. De är rikt lagras i kött som fisk, fläsk, nötkött och kyckling. Ändå är den populära trenden idag direkt beta-alanin tillskott. Detta är det bästa alternativet eftersom tar i livsmedel som är rika på dipeptider såsom karnosin kommer bara att ge dig ca 40% beta-alanin på grund av att utsättas för många enzymatiska och matsmältningsstörningar i motsats till att ta det direkt till 100%. Annat än att öka muskelstyrka, kraft och muskelmassa, kan beta-alanin också förbättra både anaeroba och aeroba endurances.
1. Alanin är en proteinogen aminosyra medan beta-alanin är en icke-proteinogen aminosyra.