Skillnaden mellan C-vitamin och Ester-CVitamin C vs Ester-C

C-vitamin är nödvändig för att starta bildandet av kollagen, norepinefrin, och karnitin bland andra. Det enda problemet är att den mänskliga kroppen inte kan tillverka detta vitamin i sig själv. Det är därför det anses vara en viktig vitamin. Det är därför nödvändigt att äta mat rik på vitamin C eller ta C-vitamin tillskott för att skörda sin rikedom hälsofördelar.

I dess tillägg form, är C-vitamin framställd i en mängd olika sätt med Ester-C är en kolossalt distribuerad sort. Ester-C är faktiskt inte densamma som den av L-askorbinsyra (naturlig vitamin C) på grund kalciumaskorbat är den primära ingrediensen. Den innehåller bara några metaboliter av vitamin C. Anledningen till detta udda kombination är antagligen för att ge hävstångseffekt till Ester-C under vanlig C-vitamin i form av biotillgänglighet.

Naturlig C-vitamin kommer från färska grönsaker och en uppsjö av fruktsorter. Detta vitamin är viktigt eftersom det bidrar till att stärka kroppen 's viktigaste försvar och bekämpa fria radikaler. Ha för mycket intag av detta vitamin är aldrig oroande eftersom det' s något sådant som en överdos av vitamin C. Men människor som har gastrointestinala abnormiteter kan visa giftiga tecken på C-vitamin, men bara i mycket höga doser. I båda fallen är en onormalt högt intag av vitamin C produkter sägs leda till diarré.

Ester-C är uppenbarligen dyrare än vanliga vitamin C eftersom det har kommersiellt ställdes i laboratoriet. Men biologiskt, är Ester-C precis som C-vitamin eftersom det kan ge samma fördelar av hud reparation, förbättra synen och bekämpa sjukdomar för att nämna några. Ursprungligen, Ester-C saluförs hävdar att det hade större biotillgänglighet än vanlig C-vitamin (tre eller fyra gånger större). Detta innebär att man måste ta en enda dos av Ester-C för att uppnå samma resultat som att ta in tre till fyra kapslar av vitamin C. Men, detta påstående är mycket ifråga eftersom flera studier har visat att det verkligen finns ingen signifikant skillnad i biotillgänglighet mellan de två formerna av vitamin C.En aspekt som Ester-C kan vara stolt över är dess pH neutralitet. Ester-C gjordes till att ha ett mer neutralt pH, jämfört med C-vitamin 's svagt surt naturlig sammansättning.

Sammanfattning:

1. C-vitamin är mer naturligt jämfört med varumärkesskyddade eller patenterade Ester-C.
2. C-vitamin är L-askorbinsyra medan Ester-C är huvudsakligen kalciumaskorbat med C-vitamin salter.
3. C-vitamin är surare än Ester-C
4. Vitamin C är billigare än Ester-C.