Skillnaden mellan vatten och fettlösliga vitaminerVatten vs fettlösliga vitaminer

Vår kropp behöver vitaminer för att förbli frisk och stark. En stark kropp och själ visar att vi tar den nödvändiga mängden näringsämnen och essentiella föreningar för normal cell funktion. Vi kan få olika typer av vitaminer i nästan alla näringsrik mat vi äter. Vad som är viktigt är att vi ska ha grundläggande kunskaper om de olika vitaminer.

Varför det är viktigt att känna till olika viktiga vitaminer som behövs i vår kropp? Låt mig fråga dig vilka olika vitaminer som du känner till? Hur ser dessa påverkar din kropp? I de flesta fall, skulle många människor förmodligen ge C-vitamin för ett svar. I själva verket är detta en mycket populär vitamin och är lättillgänglig för alla. Detta beror på att de flesta frukter och bladgrönsaker innehåller vitamin C. Det är viktigt för normal cell funktion och hälsa. Hur är det med resten av vitaminer, vet du hur vad de är och deras betydelse för kroppen? Om inte, då den här artikeln skulle hjälpa dig en hel del. Det är viktigt att känna till olika typer av vitaminer för att avgöra vilka som behövs i vårt dagliga kosten och vilka som lagras i kroppen. Därmed kan vi nu skilja mellan vattenlösliga vitaminer med den av fettlösliga vitaminer.

Låt 'första tackling på vattenlösliga vitaminer. Från sin definition är dessa vitaminer som lätt löses när de är i kontakt med vatten. Sedan 3/4 av vår kropp innehåller vatten, måste vi ta i en daglig mängd av dessa vitaminer för att hålla oss friska och stärka vårt immunförsvar. vitaminer B1-B12, liksom C-vitamin är en del av denna grupp. de är lätta att förbrukas i kroppen och lagras inte, därför, vi skulle behöva fylla på dem dagligen . Du kan läsa mer om vad som är de livsmedel som är rika på vattenlösliga vitaminer.

Fettlösliga vitaminer är de som kan lösas ut från fett innan de kan användas av kroppen. För att enkelt komma ihåg, du bara konstatera att vitaminerna A, D, E, K tillhör denna grupp. Dessa vitaminer bara bli extraherade när de kommer i kontakt med fett, då de reser till blodet, tills de används upp av cellerna. Eventuella överskjutande belopp får lagras i levern, alltså, behöver du inte ta dem varje dag. Kom ihåg att var och en av dessa vitaminer har olika funktioner till våra celler.

Du kan läsa mer om detta eftersom endast grundläggande detaljer ges här.Sammanfattning:

1. Vitaminer är organiska föreningar som behövs som näring för att hålla oss friska.

2. vattenlösliga vitaminer lätt upplöses av vatten. Därför måste vi ta dem dagligen.