Skillnad mellan svart och vitt Chia frönSvartvita Chia frön

Chia, från blommande växt av mintfamiljen, Lamiaceae, är hemma i södra och mellersta Mexiko och Guatemala. Aztekerna odlade denna växt. Det var av stort värde att de gamla härskarna hylla det årligen. Frön av Chia ibland marken medan bladen gjordes i näringsrika drycker och livsmedel.

Chia växer årligen upp till 3. 3 ft. Eller 1 m hög. Dess motsatta bladen växa upp till 4-8 cm långa och ca 3 till 5 cm i bredd. Den har blommor som är purpurfärgad och ibland vit i färgen och produceras i flera kluster som finns i varje stam.

Denna anläggning är kommersiellt odlas på grund av dess frön som är fyllda med omega-3 fettsyror. Det kan extrahera oljor och kan ge upp till 25-30 procent utvinningsbara olje-, varav de flesta är a-linolensyra (ALA). Antioxidanter är också mycket rikligt förekommande i dessa frön, liksom ett stort antal olika aminosyror. Fröna finns främst i ovala former på ca 1 mm i diameter.

Chia frön mottle färgade med vit, brun, svart och grått. De innehåller 34% olja, 20% protein, nivåer av antioxidanter och kostfiber. Dessa antioxidanter är: koffein chlorogenic och syror, quercetin, myricetin, och även kaempferol flavonoler. De innehåller inte någon nivå av natrium samt gluten.

Proteinhalter i svart och vitt Chia frön är inte alltid densamma. Studier visar att om alla fyra olika platser där chia odlades, finns det ingen grund att säga att protein i vitt Chia är större i storlek än de svarta arter. Innehållet varierar i nästan alla fall. Det är också samma sak med de mängder av lipider, palmitinsyra, stearinsyra, oljesyra, linolsyra och linolensyror. För allt vi vet, när summeras, mörk chia gick så långt högre som 0,01% än den vita Chia frön.

I denna studie ensam, det finns större skillnader i sammansättningen mellan de svarta och vita Chia frön som produceras på plats. Detta är mycket beroende på skillnader i klimat i de olika problemområden. Så det finns i princip ingen difffernce alls mellan svarta och vita Chia frön som Chia frön är övervägande svart.

Chia, annars känd som Salvia Hispanica, är en viktig föda hälso aficionados. Det har varit känt i antiken som en förespråkare för bättre uthållighet. Det var också känd som 'kör livsmedel' som de som äter dess frön kunde gå på hela dagen utan något annat än fröet själv. Eftersom det var mycket uppskattad under dunkla gånger, har det nu återfått sitt namn som en av de högt värderade livsmedel.

Moderna forskare kallar, oavsett om det 'är svarta eller vita Chia frön, som' super mat 'Den medicinska fördelarna med chia i allmänhet. Minskade nivåer av blodsocker, minskad insulinreaktion, vilket ger någon form av lättnad på diabetes, minskad nivå blodtryck, minskad inflammation eller svullnad i artärerna, lägre risk på gaseousness, mer uthållighet och energi, förbättring på hjärthälsa, bättre tillstånd i tjocktarmen och reglerad avföring, minskad nivå av sura uppstötningar, tyrosis och viktminskning.Eftersom Chia frön har en god nivå av lösliga fibrer, kan den absorbera upp till tio gånger det kroppsvikt; denna mängd vatten kan även sättas in i ett glas och kan drickas som en naturlig dryck. Dess geléartad substans som ligger i magen 's juice rockar saktar ner matsmältningen och absorption av kolhydrater. Så när du dricker ett glas chia geléform gel före en måltid, du kan minska hunger och även sugen på mat och sötsaker.

Chia frön kan intas rå antingen som hela frön eller marken och kan läggas på pinole, ett grovt mjöl av kärnor majs som rostas. Indränkta frön kan användas i gröt, vällingar och puddingar, medan malda frön ingår i bakade livsmedel som bröd, kakor och kex som ingredienser. Chia groddar kan också användas i smörgåsar, sallader och andra rätter.

Sammanfattning:

? Svart och vitt Chia frön är livsmedel med högt näringsvärde.

? De är i allmänhet kända för att ha korrigerande åtgärder i mänskliga krämpor.

? Svart och vitt Chia frön när planterade på olika platser kommer att skilja sig minimalt i komposition näringsvärde.

? Plantering svart och vitt Chia frön på olika platser kommer att ha olika effekter som beror på plats och klimat i de berörda områdena.