Skillnaden mellan järn och järnsulfatJärn vs järnsulfat

Vid första tanke, du kanske inte tror att det finns mycket av en skillnad mellan järn och järnsulfat. I själva verket skulle de flesta människor antar att det inte finns något skiljer sig mellan de två. Men detta kunde inte 't vara mer felaktigt. Medan båda tjänar samma syfte, de varierar kraftigt när det gäller hur de skapas. En närmare titt på båda bör ge dig mer insikt. Ska vi gå vidare med det, då ?

Järn som ni kanske redan vet är ett spårämne som är nödvändigt och återfinns i alla levande organismer. Enzymer och proteiner som innehåller järn är viktigt i en rad olika biologiska oxidationer samt transport. Inom våra celler, är järn lagring regleras noggrant det är därför 'fria' järnjoner är obefintlig. En av de viktigaste komponenterna som krävs för att denna förordning att fortsätta på rätt sätt är transferrin. Detta är ett protein som hjälper binder järnjoner som absorberas från duodenum. Det är den som transporterar dessa joner genom blodomloppet in i cellerna. Hos däggdjur är viktigt att reglera järn, eftersom det finns stor risk för biologisk toxicitet om den lämnas obevakad.

Järn är vanligt förekommande i rött kött, bönor, linser, fisk, fågel, bladgrönsaker, kikärter, tofu, svart rem melass, berikade läsning, black eyed peas liksom berikade frukostflingor. Det är viktigt att människor får tillräckliga mängder av det i deras diet, så att de inte lider av järnbrist. Vad kan du göra om du lider av effekterna av järnbrist? Tja, bör intaget av järntillskott hjälpa.

Det är här Ferrous Sulfate in i bilden. Även känd som järn II, är järnsulfat en kemisk förening som ofta används som ett näringstillskott för människor som kanske lider av järnbristanemi. Detta är dock inte det enda syftet att de tjänar. Det är också ofta används vid tillverkning av tryckfärger inklusive noter järngallusbläck som var i bruk under medeltiden fram till sjuttonhundratalet 's slut. Vanligen används som färgämne, järnsulfat används också ull färgning som betningsmedel. Harewood , som är ett material som typiskt används i parkett och inläggningar, gjordes genom användning av järnsulfat. Dess rostiga färgen gjorde det gynnsamt för färgning kalksten, betong och även sandstenar för att skapa en gulaktig skiftning.Trädgårdsodlare använda det som en behandling för järn kloros. Det kanske inte är så snabbverkande som en järnkelat men de effekter som det har avsevärt längre livslängd. Vad dessa trädgårdsodlare gör är att de blandar det med komposten då de gräva i marken som hjälper dem att skapa en butik som 'är tillräckligt bra för att hålla dem i flera år i sträck. Många också använda den som ett miljövänligt mossa mördare. Förutom dessa , är det också ofta används som en skyddande beläggning för insidan av mässingsrören. det tillsätts till vattnet som strömmar genom rören i en turbin kondensor och i processen, helt rockar den med en korrosionsbeständig film.

Vid det här laget, är den signifikanta skillnaden uppenbar. Järn är ett grundämne medan Jämsulfat är en kemisk förening som består av ett antal olika mineraler. Ja, deras strukturer är helt olika och ändå, båda två har ett viktigt syfte när det gäller att hålla en person 's välbefinnande. I grund och botten är Ferrous Sulfate formen att järn tar in för att det skall vara framgångsrikt assimileras i vårt system. du kan välja att ta det här sättet eller välja något mer naturligt genom att äta järn rika livsmedel.

Sammanfattning:
Järn är ett grundämne medan järnsulfat är en kemisk förening.
Järn måste regleras på lämpligt sätt genom däggdjur på grund av en risk biologisk toxicitet.