Skillnaden mellan Adipex och fentermin
Adipex vs Phentermine

Adipex och fentermin är både lika och olika. Dessa läkemedel eller piller är desamma eftersom de ordinerats av läkare till sina patienter som ville gå ner i vikt. De är annorlunda eftersom den förstnämnda är ett varumärke för den generiska läkemedelsföreningen fentermin.
Eftersom det är en generisk formulering, är fentermin fortfarande den mest förskrivna dietdrogen i viktminskning marknaden i enlighet med en viss amerikansk drog ombord. Detta är inte förvånande eftersom fentermin (1959) är den banbrytande dietpillret godkänts av FDA vars kärn åtgärder är centrerad på aptit dämpning. Även om Adipex nu har blivit nästan lika stor utsträckning som fentermin, är denna aptitnedsättande (en anorektisk piller) fortfarande en nyare bantningsmedel jämfört med sin motpart.
Dessa bantningspiller innehåller samma aktiva förening som kallas phentermine hydroklorid. Denna ingrediens är en aptitnedsättande, eftersom det ändrar aptiten mitten av hjärnan (hypotalamus) genom att orsaka vissa kemiska förändringar i det centrala nervsystemet. Dessa piller har varit allmänt ordinerats av dietister alldeles särskilt för kortsiktiga viktminskning. När den kombineras med en rigorös övning regim, intaget av dessa piller gör att förlora vikt mycket snabbare och effektivare.
Adipex och fentermin skiljer sig när det gäller läkemedelsformulering. I allmänhet är dessa bantningspiller finns i en lång rad starka start vid 15 mg till 37. 5 mg. Märkesvaror Adipex (marknadsförs av Gate Pharmaceuticals) har mg formulering bara 37. 5, jämfört med generiska fentermin som har ett större urval av piller styrka när den tillverkas av många olika läkemedelsföretag. Avbryta ut alla andra faktorer är effektivitet i att kontrollera ett 's aptit bestäms enbart på formuleringen styrkan i p-piller tas.
Det har också varit känt att olika piller former som tabletter och kapslar har något olika resultat viktminskning eftersom varje form kan framställas på olika sätt med hjälp av olika läkemedels formler. Således, effektiviteten av en Adipex kapsel till exempel något kan skilja sig från de som visas i Adipex tabletter.
Allt som allt, Adipex och fentermin har samma utbud av skadliga och biverkningar som båda är gjorda av samma aktiva kemiska substansen. Några av de mest uttalade effekterna ökad hjärtfrekvens, ökad BP, och muntorrhet bland andra.Adipex är ett varumärke medan fentermin är ett samlingsnamn för Adipex.

Adipex är en nyare bantningsmedel jämfört med fentermin.