Skillnaden mellan Android och Gynoid FetmaAndroid Vs Gynoid Fetma

Fetma har redan blivit en av de mest angelägna hälsoproblemen allra mest i USA idag. Denna händelse sker genom ett antal faktorer som engagera samma gamla soffpotatis livsstil, brist på fysisk träning och även på att välja de inte så hälsosamma livsmedel typer. Med detta, många är nu överviktiga, vilket leder till två typer av fetma nämligen android och gynoid fetma. Så hur dessa två skiljer sig?

I grund och botten är övervikt ett resultat av för mycket födointag eller underlåtenhet kroppen att utnyttja energin för daglig kroppen användning. Som ett resultat av dessa extra energi finns butiker som fett. Även om det inte finns någon specifik mat som verkligen kan peka där fett byggs upp i kroppen, det unika i varje person dikterar var eller inom vilka områden av kroppen dessa fetter kommer att lagras.

Dessa två villkor klassificera fetma enligt fett. I Android typ av fetma, den person lagrar fett runt hans eller hennes bukhålan. Som sådana är dessa individer vanligtvis beskrivas som att ha ett äpple liknande kroppsform. Baserat på en studie utförd av Food and Nutrition Research Institute, som är android viktiga löper större risk att få sjukdomar relaterade till fetma som hjärtsjukdomar, metabola syndromet och den ständigt populära diabetes. Dessutom är sannolikheten för att utveckla gikt, arteriella relaterade sjukdomar såsom framgår av heightened blodtryck och många typer av cancer kopplat till den centrala typen av fettfördelningen.

Android fetma kan också manifesteras i andra områden av den övre bål som den övre bröstkorgen (främre eller bakre) nacken område av halsen, och till och med axlarna. Det sägs att om denna typ av fetma upplevs av en kvinna, kommer hon också att utveckla en mer maskulin funktion som tillväxten av mer hår i hela kroppen som kallas hirsutism. Kvinnlig android feta vanligtvis har mer fett än män som lider densamma.För gynoid typ av fetma eller fettdistribution, är överflödigt fett som deponeras någonstans vid höften och låren. Deras höfter är avrundade och deras skinkor ser i allmänhet större än normalt. Således, människor som är gynoid feta kallas päron feta eftersom de har en kroppsform som ser slående lik formen på päron frukt. Men trots detta är Gynoid feta individer sägs vara en mycket säkrare plats än Android feta individer för att de är mindre risk att utveckla kroniska sjukdomar kopplade till fetma och övervikt.

1. Android feta individer är mer benägna att fetmarelaterade sjukdomar jämfört med gynoid feta.