Skillnaden mellan vatten och destillerat vattenVatten gentemot destillerat vatten

Vi hör ofta att det är bäst att dricka minst 8 glas vatten per dag. Men folk ibland frågar vilka specifika typ av vätska är mest rekommenderas. Är det rent eller vanlig (kranvatten)? Eller är det den andra typen, som destillerat vatten? För att veta mer om skillnaderna mellan dessa två typer av vatten, läs noggrant nedan.

Vatten är H2O. Den består av två väteatomer och en syreatom bundna tillsammans. I lekman 's termer är vatten bara vatten, som i fallet med vanligt kranvatten. Denna typ av vattnet innehåller massor av ytterligare mineraler. Några av dessa är salter som är lösliga i vatten i sig, tillsammans med andra orenheter, och även bakterier eller bakterier som kan hysa olika typer av sjukdomar. Detta är den typ av vatten som vanligtvis släcker en 's törst.

Tvärtom är destillerat vatten den typ av fluid som inte längre har de ovan nämnda ytterligare substanser. Detta vatten är fritt från alla mineraler och föroreningar, inklusive bakterier. Det är så här eftersom det genomgick en rad destillation processer. Dessa är ganska enkel. Det första steget är genom att koka vattnet och låta det ånga. Därefter ångan uppsamlas i en process som kallas kondensation, för att isolera de föroreningar. Resultatet är att vattnet har varit 'renad', eller destillerat.

På grund av sin natur, destillerat vatten används i olika terapeutiska regimer, som i fallen med irriterad tarm och diarré. Fria från alla orenheter, är det vattnet valt för att hantera de nämnda sjukdomarna, eftersom dess mineralfria naturen inte lägga till i trauma i patientens 's mag-tarmkanalen. Bara notera att det oftast smakar udda eller intetsägande, för den inte längre innehåller någon smak i motsats till vanligt dricksvatten. Dessutom är destillerat vatten det flytande mediet i valet för nästan alla typer av standard experiment, på grund av dess 'rena' egenskap.

Men om du funderar på att använda destillerat vatten som ersättning för din dagliga vanligt vatten, då du bättre tänka om. Bortsett från att vara en ineffektiv törstsläckare, gör denna typ av vätska inte förse kroppen med nödvändiga salter och andra mineraler som behövs för att utföra kroppen 's enkla dag till dag processer.Övergripande,

1. Regelbundna vatten är den typ av vatten som innehåller massor av mineraler och föroreningar som kan innehålla bakterier eller bakterier, medan destillerat vatten är fria från alla sådana föroreningar.

2. Regelbunden vatten är en törstsläckare, och har en säregen smak i motsats till destillerat vatten.

3. Destillerat vatten genomgår en process för destillation (kokning och kondensation) för att det ska bli rent.