Skillnaden mellan kolsyrat vatten och Seltzer vatten Soda Vatten vs Seltzer vatten

Sodavatten, även känd som club soda och Seltzer vatten både kolsyrade drycker som är under tryck och butelj för att producera distinkta bubblor när den öppnas. Många läsk smaker görs genom att kombinera sodavatten med smaker.

Seltzer vatten, å andra sidan, fick sitt namn efter den tyska staden Selters som var känt för mineralkällor. Det är smaklös och medan de flesta av Seltzer konsumeras idag görs artificiellt, de kan också vara naturligt kolsyrad.

Seltzer vatten tros vara läkemedel och bidra till att lindra matsmältningsproblem och reglera magen. Det kan även bidra till att göra människor att må bättre efter en stor måltid. Seltzer vatten och sodavatten är båda konsumeras vanligt eller i kombination med andra drycker för att producera cocktails.

Det mest utmärkande skillnaden mellan kolsyrat vatten och Seltzer vatten är i sina beståndsdelar. Medan de är båda gjorda i samma process av karbonatisering, är soda vatten görs genom att tillsätta natrium- eller mineralsalt i vattnet för extra smak. Således var sitt namn härrör från det natrium som tillsätts till den.Medan andra kolsyrade drycker som läsk kan orsaka dental erosion och förlust av bentäthet, kolsyrat vatten och Seltzer vatten är så ofarligt som vanligt vatten. I själva verket kan de även vara mer fördelaktigt på grund av deras hjälp för att lindra tecken på matsmältningsbesvär och förstoppning.

Den högre nivån av natrium i sodavatten kan också bidra till att minska kolesterolnivåer och kardiovaskulära problem för kvinnor i deras postmenopausala stadiet.

Sammanfattning

1. Seltzer vatten är en kolsyrad dryck som antingen kan konstgjord eller naturligt kolsyrat medan sodavatten är en kolsyrad dryck som på konstgjord väg görs.
2. Seltzer vatten är smaklös medan sodavatten är inte.