Skillnaden mellan socker och honung Socker vs Honey

Honung och socker är sötningsmedel som innehåller fruktos och glukos. Honung är en naturprodukt, medan socker är konstgjorda. Honung är gyllene färg och i flytande form. Å andra sidan, är socker vitt och ses i form av korn. Både socker och honung kan bytas ut mot varandra i kulinariska användningsområden, men de är verkligen olika.

Honung används ibland som ett alternativ till socker. Till skillnad från socker, honung behåller alla sina egenskaper eftersom den inte behandlas. Vid framställningen av socker, förlorar den vitaminer, protein, enzymer, kväveelement och organiska syror.

Som sagt tidigare, både socker och honung innehåller fruktos och glukos. Honung anses bra för hälsan eftersom det kommer i en 1: 1-förhållande av glukos och fruktos. Honung är också bra i den meningen att det innehåller låga kalorier jämfört med den hos socker. När en matsked socker innehåller 64 kalorier, en matsked honung innehåller 46 kalorier.

Det är också känt att honung hjälper till att hålla blodsockernivån i ett bra utbud. Socker är emellertid känt för att orsaka en plötslig ökning av blodsockret. Detta visar att socker är inte bra för kroppen och så honung är ett substitut.Eftersom honung är naturligtvis sötare än socker, kan det vara en verkligt alternativ. Honung kommer också med en lägre glykemiskt index, vilket innebär att den är absorberad och ingjuten i en långsammare takt än socker.

Socker kommer med ett högt glykemiskt index som kan öka blodglukosnivåer. Detta kan leda till överätande. Detta är anledningen till honung föredras av personer som vill gå ner i vikt.

Sammanfattning:

1. Honung är en naturprodukt, medan socker är konstgjorda.
2. Honung används ibland som ett alternativ till socker.
3. Honung är gyllene färg och i flytande form. Å andra sidan, är socker vitt och ses i form av korn.
4. Till skillnad från socker, honung behåller alla sina egenskaper eftersom den inte behandlas. Vid framställningen av socker, förlorar den vitaminer, protein, enzymer, kväveelement och organiska syror.
5. Honung kommer också med en lägre glykemiskt index, vilket innebär att den är absorberad och ingjuten i en långsammare takt än socker.
6. Socker kommer med en högre glykemiskt index som kan öka blodglukosnivåer.