Skillnaden mellan vit och mörkt köttVit vs mörkt kött

Många försöker att ifrågasätta skillnaden mellan vita och mörkt kött. Skälet till denna är troligen på hälsoeffekterna av att äta båda produkterna. Traditionellt, många föredrar att äta vitt kött, eftersom det i allmänhet uppfattas som friskare kött val. Men det som verkligen gör skillnaden mellan de två? Är vitt kött verkligen det mest hälsosamma val?

Mörkt kött innehåller mer myoglobin. Detta är en normal biologisk pigment ligger inne muskelceller som ger syre till musklerna under fysisk ansträngning som motion. Fåglar som kalkoner och höns har flera av dessa myoglobins i benen område på grund av sin beskaffenhet av mer promenader än att flyga. Således, båda fåglar har ben som visas som mörkt kött. Annat kött (av samma fågel) tenderar att vara vitare som de på brösten.

Ur näringssynpunkt är mörkt kött mycket friskare än vad de flesta tror. Mörkt kött har överraskande mycket mer B-vitaminer och andra mineraler såsom zink och järn. Här finns också att ha mer selen, en antioxidant som hjälper till att förhindra sjukdomar och även bekämpa vissa cancerformer. På en per uns basis, mörkt kött har verkligen mer näringsämnen än vitt kött.

Nu har vitt kött blivit mycket populär på grund av dess kalorivärde. Kalori skillnaden mellan mörkt och ljust kött gör det senare ett bättre alternativ till någon som är allvarligt övervaka hans eller hennes dagliga födointaget. Men om du kommer att tänka på det, skillnaden i kalori ISN 't så mycket. När du äter tre uns av mörkt kött med huden fortfarande intakt du' ll att få cirka 160 kalorier. Omvänt, om du äter samma mängd vitt kött (fortfarande med huden) då du 'll bara få 30 kalorier mindre. Detta är liten skillnad inte alls att betydande.När det gäller fetthalt om du äter mörkt kött från kalkon du kommer att förbruka 300% mer fett än när du tar i vitt kött från samma fågel. Men de goda nyheterna är 2/3 av detta fett ISN 't alls dåligt. Detta omfattar hjärtvänlig omättat fett innehåll som hjälper dig att känna full och nöjd i dina måltider. På grund av att äta sådan, kommer du att ha färre tendenser av att äta onödiga mellanmål senare.

Så vad 'är helheten? Det betyder att du inte bör bortse från mörkt kött du' hittar i din fjäderfäprodukter. Du 'll ha stor nytta av att äta både vitt och mörkt kött' 'bara ha en lämplig balanserat intag av varje.

1. Vitt kött har färre kalorier och totalt fett jämfört med mörkt kött.