Skillnaden mellan Dietist och Nutritionist 'Dietist' vs 'Nutritionist'

Det fanns en tid när vi gjorde 't bryr sig om vad vi åt. Som tonåringar var vi inte alltför bekymrad över den mat som vi tar i våra system. Inte förrän vi blir vuxna börjar vi att vara försiktig om den mat vi äter.

Detta gäller särskilt när vi börjar uppleva medicinska problem på grund av felaktig kost. Fetma är mycket vanligt idag som kan bli en orsak till allvarliga sjukdomar. Det är därför vissa människor söker ut hjälp av dietister och dietister för att hjälpa dem att bli friska genom rätt kost.

'Dietist'
Dietister är närings och matexperter som uppmuntrar ordentlig matvanor för att vara friska. De är involverade i forskning, utveckling och beredning av livsmedel som kan ge den bästa näringsvärde till patienter och andra personer.
De tillbringar vanligtvis en viss tidsperiod som praktikanter vid en vårdinrättning eller sjukhus och hjälp i planeringen och beredning av livsmedel för patienterna. De som behöver särskilda kostbehov kan få råd av dietister som till vilken mat som är bäst för dem.
De är registrerade och ackrediterad med en nationell styrelse efter att de har passerat utbildnings- och yrkeskrav. De fungerar som konsulter som tillhandahåller närings kunskap till andra vårdgivare. Vissa arbetar också i andra institutioner som kräver deras expertis.'Nutritionist'
Dietister är individer som arbetar som näring rådgivare. Det finns inga kvalifikationer som krävs för personer som vill bli dietister, men det finns grader i nutrition för dem som vill ha formell utbildning.
Deras kunskap om mat och kost kommer vanligtvis från sina personliga erfarenheter i hälsa och nutrition. De som är involverade i idrott och fitness kan bli dietister och råda personer att det rätta sättet att förbättra prestanda och lära sig rätt sätt att gå ner eller upp i vikt.

Gym och idrottsanläggningar använder vanligtvis dietister för att lära kunderna hur man kan öka muskelmassa, hur man gå ner i vikt, och vilken mat att äta för att uppnå rätt siffra som de vill. Dietister tillgodose individer och är benägna att utöva alternativa metoder för hälsa och nutrition.
Beroende på dina behov kan du välja mellan att anställa en dietist eller en nutritionist. Om du inte har några medicinska problem och du behöver bara för att uppnå en sund kropp genom rätt kost, då en nutritionist kommer att göra. Men om du lider av en sjukdom och du behöver en speciell diet, är det bäst att konsultera en dietist.

Sammanfattning:
1. Dietister är livsmedel och näringsexperter medan dietister är de som arbetar som näringsrådgivare.
2. Dietister har vanligtvis grader, är ackrediterade och registreras med en nationell styrelse medan dietister kan eller inte kan ha en examen eller vara ackrediterade med någon styrelse.
3. Dietister får sin kunskap från sin utbildning medan de flesta dietister får sin kunskap från erfarenhet.
4. Dietister arbetar oftast på sjukhus och andra vårdinrättningar, medan dietister arbetar oftast på gym och idrottsanläggningar.