Skillnaden mellan Sojamjölk och laktosfria mjölkSojamjölk vs laktosfria mjölk

Sojamjölk och laktosfri mjölk är mejeriprodukter som används av personer som har laktosintolerans. Både Sojamjölk och laktosfri mjölk har sina egna meriter och valet beror på en person 'preferenser och hälsotillstånd.

Laktosfri mjölk är cent procent ren mjölk med det enda undantaget att den inte innehåller laktos. Den innehåller laktas enzymer, som bryter ner laktos till enkla sockerarter galaktos och glukos. När sockret bryts ner, blir det lätt för personer som har problem med laktos. Laktosfri mjölk innehåller nästan samma kalorier och näringsämnen som vid normal mjölk. Även om Laktosfri mjölk inte innehåller laktos, har det samma kalciumhalten som vid normal mjölk.

Sojamjölk är fri från laktos och kasein. Sojamjölk kommer från sojabönor anläggningen. Även personer som inte har några problem med laktos och kasein kan ta Sojamjölk som det anses vara en hälsosam dryck. En utmärkt källa till vitamin E och lecitin, kommer Soymilk med mindre mättat fett än normalt mjölk. Precis som Laktosfri mjölk, Soymilk innehåller också samma mängd kalorier. Sojamjölk innehåller inte heller någon kolesterol.När man jämför halten av Laktosfri mjölk och sojamjölk protein, är den senare högre i protein. Däremot sojamjölk innehåller inte så mycket kalcium som för Laktosfri mjölk.

När man jämför smaken är Laktosfri mjölk sötare än Sojamjölk. Å andra sidan, har sojamjölk en distinkt smak. Sojamjölk kommer i olika smaker som vanilj och choklad.

Sammanfattning
1. Laktosfri mjölk är cent procent ren mjölk med det enda undantaget att den inte innehåller laktos. Sojamjölk är en dagbok produkt som är fri från laktos och kasein.
2. Sojamjölk kommer från sojabönor anläggningen.
3. Laktosfri mjölk innehåller laktas enzymer som bryter ner laktos till enkla sockerarter galaktos och glukos.
4. Även personer som inte har några problem med laktos och kasein kan ta Sojamjölk som det anses vara en hälsosam dryck.
5. Vid en jämförelse av innehållet i Laktosfri mjölk och sojamjölk protein, har den senare en högre proteinhalt.
6. Laktosfri mjölk är sötare än Sojamjölk. Å andra sidan har handen sojamjölk en distinkt smak.
7. Sojamjölk innehåller inte så mycket kalcium som för Laktosfri mjölk.