Skillnaden mellan Lyft och rumänska LyftLyft vs rumänska lyft

Träning och träna muskler är en vanlig rutin för sport buff. Man kan inte riktigt överlever en aktiv livsstil utan att öka uthålligheten eller bygga upp de nödvändiga musklerna. Medan idrottare utföra olika former av motion som behövs för att de ska vara effektiva i sina valda sport, det finns olika tränings drag som kan vara gemensamma för sport buff.

Lyft kan vara en av de mest populära formerna av utövandet av allt, tillsammans med push-ups och crunches. Denna övning kan vara effektiva för att stärka ben och ryggmusklerna. Det kan beskrivas som en förening marken rörelse som innebär användning av en bar eller en skivstång.

Det finns flera drag som ingår i marklyft. Idrottaren kan utföra smalbenen på baren där han är tänkt att vara så nära till baren som möjligt för att förkorta avståndet till baren 'tyngdpunkt och av lyften. Detta kan vara fördelaktigt för en hävstångs ståndpunkten. nästa steg är att andas in djupt för att öka intra-abdominala trycket.
Efter detta bör lyften tvinga sin abs ut som kommer att ge honom med en naturlig bälte som kan spänna hans nedre delen av ryggen och mage. Detta skulle vara mer effektivt när lyften används en real bälte bara så buken pressas mot en fast stag. Kom ihåg att undvika ryck vikten från golvet. Snarare bör lyftare driva bort från marken efter att utveckla en hög nivå av hela kroppen spänning.

Lyften bör sedan hålla stången mot hans kropp hela hissen för att maximera hävstångs. Avsluta drag med en kraftfull lockout sammandragning samtidigt undvika hyperextending nedre delen av ryggen och upphandlande glutes.
Gör lyft kan vara effektiva i att bygga uthållighet och öka effektpotentialen hos en individ. De kan också vara effektiva för att lägga massa till kroppen och utveckla styvhet samtidigt förhindra skada i aktiviteter som kan kräva den enskilde att sluta och böja ryggen. Lyft ändå ofta förväxlas med rumänska marklyft.

Både marklyft och rumänska marklyft kräver användning av en bar eller en skivstång, men skillnaden dras från de rörelser som görs av lyftaren i dessa två övningar. Idrottare gör rumänska lyft hålla stången bort från golvet, verkställande vad som verkar vara en styv bent lyft. Den rumänska marklyft är mer lämpligt för nybörjare eftersom det tillåter knäna att böja lite mer och låter lyftaren öva på vilket sätt han kan driva höfterna tillbaka ytterligare och därmed förbereda honom för de vanliga marklyft.Både den regelbundna lyft och det rumänska lyft kan vara effektiva i att utveckla starkare hamstrings och glutes, utom att den rumänska lyft kräver lyftaren för att hålla skivstången i nära kontakt med benen i hela hissen. Gör rumänska lyft kan därför vara lättare jämfört med vanliga marklyft.
En typisk drag att utföra en rumänsk lyft innefattar bibehålla knäna rakt som baren glider ner i benen och höfterna pressas tillbaka längre. Detta kan väl rikta hamstrings och glutes utan att orsaka stress på muskler som finns på nedre delen av ryggen.

Enkelt uttryckt, rumänska lyft liknar en traditionell lyft med undantag av att den första innefattar rörelser som utvecklar flexibiliteten hos hamstrings. Konventionella lyft involverar böjning av knäna medan rumänska lyft inte gör det. Således kan man säga att det finns färre nya tillägg när du utför en rumänsk lyft jämfört med en traditionell marklyft. Medan rumänska marklyft rikta glutes och hamstrings, rekryterar en vanlig marklyft Lyften 's fyrhjulingar och soleus tillsammans med musklerna i nedre delen av ryggen.

Det kan finnas små skillnader mellan de två när det gäller rörelser, men dessa former av motion kan ge olika resultat för idrottare. De med extremt flexibla kroppar som kan sträcka knäna är den perfekta artister rumänska marklyft på grund av de minimerade motionsskador inblandade.

Sammanfattning:

1. Båda lyft och rumänska lyft innebära användning av en bar eller en skivstång.
2. Regelbundna lyft innefattar böjning av knäna medan rumänska lyft är mer som stelbent lyft.
3. Lyft rikta soleus och brigader medan rumänska marklyft förbättra flexibiliteten av hamstrings och glutes.