Skillnaden mellan Adequan och LegendAdequan Vs Legend

Har du höja hästar? Om du gör, kanske du redan har stött på vissa sinne oroande villkor som dina hästar brukar uppleva som de så kallade icke smittsamma degenerativa ledsjukdomar som bidrar till dina hästar är halta. För att motverka sådana veterinärer använder special läkemedel som sägs effektivt lindra tillståndet. Två av dessa är Adequan och Legend.

Inte vara partisk men Adequan har sett att vara mer effektivt läkemedel val när det kommer till det nämnda villkoret särskilt när du talar om en långsiktig nytta. Det finns många anledningar till varför veterinärer kom till denna slutsats.

Adequan är dubbad som det första valet medicin för att motverka ledsjukdomar som artrit. I tekniska termer, är Adequan kallas polysulfaterade glykosaminoglykan '' de naturliga byggstenar för hästen 's brosk make up. Således, för dem att ha de mest hälsosamma lederna möjligt, då de måste alla ta något som främjar tillväxten av en friskt brosk . Detta är precis anledningen Adequan har varit före konkurrenterna.

När den injiceras, tränger denna drog djupt in i fogarna och blandar sig med de andra naturliga komponenter som normalt utvecklar lederna.Konkurrerande läkemedel till Adequan komma med andra aktiva komponenter som kondroitinsulfat och glukosamin som knappast absorberas i hästen 's gut om de inte först kombineras med en viss komplex stor molekyl' 'den polysulfaterad glykosaminoglykan.

Legend är ett annat läkemedel för att hantera eller förhindra samma skick. Emellertid skiljer sig detta från Adequan eftersom dess komponenten är Hyaluronsyra (HA). Denna syra är den primära komponenten av hästen 'naturliga ledvätska (de som ansvarar för att smörja de två mötes ben på gemensam korsning). Genom att injicera direkt in i lederna, Legend uppnår nämnda smörjande effekt, liksom en terapeutisk antiinflammatorisk reaktion.

Den anti-inflammatoriska reaktionen kan uppnås på så kort som två dagar till en hel vecka 'dags. Det är därför Legend ordineras för dem som vill ha en snabbare önskvärd förändring på deras häst' s lederna (kortsiktigt). För Adequan, sägs det att tjäna sitt primära syfte cirka åtta veckor från dagen för injektion (långsiktig). Detta är tillräckligt med tid för det skadade brosket att läka och ge fogen en sundare plats för kommande slitage.

Till skillnad från andra läkemedel, HA i Legend förekommer naturligt i hästen 's-systemet varför det inte kan upptäckas som en positiv intag av förbjudna droger för hästar som särskilt ägnar sig åt ridsportsevenemang.
1. Adequan består av polysulfaterade glykosaminoglykan medan Legend har hyaluronsyra.