Skillnad mellan svart och engelska valnötterSvart vs engelska valnötter

Både svarta valnötter och engelska valnötter tillhör samma släkte, Juglans.

Svart valnöt har sitt ursprung i USA, medan de engelska valnötter, som också kallas som persiska valnötter, har sitt ursprung i Persien.

När man tittar på den svart valnöt och engelska valnöt, är den svarta valnötsträdet främst odlas för dess trä och även nutmeat. Den nutmeat används i stor utsträckning för aromer och extrakt. Å andra sidan, engelska valnötter används mer som en mutter eftersom de är mer ätbara.

Nu jämföra skalet, har den engelska valnöt ett mjukt och tunt skal, vilket innebär att det är lätt att bryta den. Å andra sidan har den svart valnöt ett tjockt skal. Till skillnad från de engelska valnötter, svarta valnötter har en grönfärgad skal. De svarta valnötter har också en stark lukt jämfört med engelska valnötter, som har en god smak. Det är så här bra smak som har gjort engelska valnötter populär för sin användning i bakade livsmedel och glass.Medan köttet lätt kan tas ut från skalet av en engelsk valnöt, är det svårt att ta kött från en svart valnötsskal. Detta beror på att det svarta valnötsskal växer in i kött.

Både svarta valnötter och engelska valnötter har liknande näringsinnehåll. Emellertid är de svarta muttrar kända för att ha mer protein och fetthalt jämfört med andra valnötter. Både den svarta och den engelska valnötter är rika på omega 3-fettsyror och alfalinolensyra.

Låt oss nu titta på engelska och svart valnötsträd. Den engelska valnötsträd har en jämn och mjuk bark där som den svarta valnötsträdet har en bark som är räfflad.

Sammanfattning:

Svarta valnötter är hemma i USA, medan de engelska valnötter, som också kallas persiska valnötter, har sitt ursprung i Persien.

Svart valnötsträd är främst odlas för dess trä och även nutmeat. Å andra sidan, engelska valnötter används mer som en mutter eftersom de är mer ätbara.