Skillnad mellan snabb och långsam rycka MusclesSnabb vs Slow-Twitch Muskler

I idrottsvetenskap, vi är inte säkra på att några kroppsstrukturer är bättre än de andra. De kan få fulla potential och fördel om en person har dessa kroppsstrukturer. De kommer att få njuta av den vinnande delen snarare än den förlorande delen. Naturligtvis måste de också träna hårt för att uppnå detta konststycke.

Tack vare sport forskare, de kan studera vilka muskler är som och som är bättre eller sämre än. Våra muskler, särskilt våra muskler, består av muskelfibrer. Dessa muskelfibrer kallas myocyter. Dessa myocyter innehåller myofibriller som orsakar muskelsammandragning. Muskelfibrer bryts ner i två huvudtyper, nämligen: långsam rycka (typ 1) muskelfibrer och snabbt rycka (typ 2) muskelfibrer. Låt oss försöka skilja dem båda.
Långsamt muskelfibrer är bra för evenemang såsom maraton och cykling. Varför? Eftersom långsamt rycka muskelfibrer förbrukar syre långsamt således producerar mer bränsle som kroppen behöver. Det utlöses långsammare än en snabb rycka muskel. Resultatet är trötthet är mindre sannolikt att uppstå på ett ögonblick, eftersom den långsamma rycka muskler förbrukar energi långsammare.
Snabb-muskelfibrer, å andra sidan, är motsatsen till långsam-muskelfibrer. De brand snabbare än den långsamma rycka. De konsumerar också och bränna energi snabbare. Således är trötthet snabbt uppenbar. Trötthet är mer sannolikt att uppstå på ett ögonblick jämfört med en långsam rycka muskelfibrer. Denna typ av muskel har också en mycket hög grad av muskelkontraktion.

Dessa distinktioner tycks påverka hur muskler svara på träning och fysisk aktivitet, och varje typ fiber är unik i sin förmåga att dra ihop sig på ett visst sätt. Mänskliga muskler innehåller en genetiskt bestämd blandning av både långsamma och snabba fibertyper. I genomsnitt har vi ca 50 procent långsam rycka och 50 procent snabba muskelfibrerna i de flesta muskler som används för rörelse. Det skiljer sig emellertid bland idrottare. Sprinters sägs ha 80% snabba muskelfibrerna. Å andra sidan, maratonlöpare har 80% långsamt muskelfibrer.Sammanfattning:

1. Långsam rycka muskelfibrer förbrukar syre på ett mycket effektivt sätt, men snabba muskelfibrer förbrukar syre direkt.
2. I långsamt muskelfibrer, kommer trötthet sker långsamt. I snabba muskelfibrer kommer trötthet inträffa snabbare.
3. sprinters, finns 80% snabba muskelfibrer medan i maratonlöpare finns 80% långsamt muskelfibrer.