Skillnaden mellan set och repsUppsättningar vs reps

Lever en hälsosam livsstil är en av de bästa metoderna i livet. Stress är oundvikliga i vår omgivning gör oss sjuka och ineffektiv med tiden. Vi i sin tur bör agera för att motverka dessa skadliga och dåliga faktorer i våra liv.

Vanliga, hälsosam, Livsstil praxis vi vet att äta en hälsosam och balanserad kost, undvika alltför många saker som; fett, salt, socker och kolhydrater. Dessa nämnda poster är många av de bidragande faktorerna till fettdepåer som orsakar en ökning av kolesterol. Detta kommer i sin tur orsaka hjärtsjukdomar inom en snar framtid. Förutom att ha en hälsosam kost bör motion också följa denna diet regim. Och folk utövar genom att gå till gymmet eller genom själv träning.

I gym program, när våra fitness tränare gör oss träningsplaner, vi alltid se orden 'set' och 'reps.' Vi undrar vad skillnaden mellan dessa två ord är. Enligt fitness experter, är en uppsättning en grupp av upprepningar. Till exempel i vår träningsplan, skrev vår gyminstruktör 'Fem uppsättningar med fem repetitioner per uppsättning biceps.' Det innebär att för varje uppsättning kommer det att finnas fem upprepningar av biceps.

'representanter' eller 'upprepningar', å andra sidan, är när du har möjlighet att framgångsrikt genomföra en övning. Till exempel utför en bicep curl är en upprepning. Om det i planen, om det 's fem reps av bicepscurl, betyder det att en individ kommer att utföra fem upprepningar eller fem gånger nämnda motion. Upprepningar kan gå från fem till tio reps per set.Det finns olika typer av apparater, men reps skiljer sig själva. Ett exempel på en uppsättning är en gigantisk uppsättning. I jätte-apparater, är tre till fyra uppsättningar av samma övning görs i en muskelgrupp. Ett exempel på en gigantisk uppsättning för benen kan vara en uppsättning av utfall, huk och förlängningar ben. En annan typ av uppsättning är en super uppsättning. I en superuppsättning finns det inga vilar i-mellan övningarna. Detta kan göras till en specifik del av en muskel eller en grupp av muskler. Slutligen finns det drop in. I drop ställer du börjar med tyngre hantlar eller vikter. Om du inte redan kan lyfta nämnda vikter, kan du växla till en lägre vikt i slutet av träningen.

Dessa villkor är mycket viktigt för dem som är mycket allvarligt om muskeluppbyggnad och gå ner i vikt och människor som bara vill ha en tonad kropp.

Sammanfattning:

1. Ett rep är ett utförande av en övning medan en uppsättning är en grupp av reps.