Skillnaden mellan svart och grönt teSvart te vs grönt te

Te i allmänhet kommer ursprungligen i olika varianter gjorda av en gemensam anläggning, Camellia sinesis att en sådan dryck funnits sedan de kejserliga tider Orienten. Vanligtvis är teer i samband med asiatiska länder som Kina, Japan, Sydkorea och några i Mellanöstern. De te tros ha uppfriskande befogenheter och lugna sinnena på meditation eller koppla av efter en hård dag 'arbete från Camellia sinesis finns fyra olika typer av te nämligen,.. Oolong, grönt, vitt och svart Den gemensamma skillnaden varje typ från varandra är oxidationen nivå, vilket innebär att ju mer du koka te blad med vatten, desto mer oxiderad det blir. Dessutom mer tid att teet kokas, desto mer näringsämnen extraheras från blad till vatten.
Den Oolong te har fått betyget någonstans mellan intervallet av grönt och svart te, det 's oxidation startar från cirka 10% till 70%. I forna tider kineserna kallade oolong, svart drake te på grund av den' långa, lockiga och mörk utseende. Den vita te, kommer från de yngre bladen från Camellia sinesis anläggning som allmänt odlas i Fujan provinsen i Kina. Vitt te av alla fyra varianter från Camellia sinesis anläggningen minst oxiderade, efter den skördas, är det tillåtet att torka under naturligt solljus för att minimera oxidation och jäsning, det är denna process som gör te verkar vit färg. Dessutom innehåller vitt te den minsta mängden koffein från alla fyra sorter som uppgår 18-20mg koffein per kopp.
Grönt te är en annan produkt tillverkad av Camellia sinesis växt, precis som ett steg mindre från hårdheten av svart te. Grönt te från det 'namn visas grönt oxideras något men inte gå igenom en jäsningsprocess. Den är rik på antioxidanter och föreningar som vederbörligen ökar metabolismen av fett på omkring 17% till 19% utan vederbörlig ökar hjärtfrekvensen . Mineraler som kan erhållas från denna typ av te inducera thermogenesis. i koffeinhalt, innehåller grönt te 30-35mg per kopp.
De mest populära te i världen, är det svart te, fortfarande härstammar från Camellia sinesis anläggningen, svart te av alla liknande sorter genomgår oxidation och jäsning vid högre hastigheter, detta är anledningen till att det 'utseende är svart. Även avskräckta av några på grund av den 'starka och bitter smak, är svart te det mest hälsosamma te men har svart te den' egna uppfriskande version också, iced te som är gjord av svart te är en av de mest populära uppfriskande drycker i Amerika. genom koffeinhalt, har det 240-250mg per kopp. det är också tros minimera magsjukdomar, hjärta, lever och nervösa problem. Vissa studier tyder på att regelbundet intag av svart te minimerar förekomsten av Parkinsons 'sjukdom.
Sammanfattning:
De fyra sorter av te; oolong, vitt, grönt och svart är alla gjorda av en gemensam anläggning, Camellia sinesis.
Grönt te genomgår en oxidationsprocess men inte jäsning medan svart te genomgår båda.
Svart te är det mest populära te i väst.
Grönt te innehåller ca 210 mg mindre koffein än svart te.