Skillnaden mellan havrekli och vetekliHavrekli vs vetekli

Kli är biprodukten kvar efter behandling av den hårda yttre skiktet av säden. Tja, här ser vi på havrekli och vetekli. Havrekli och vetekli är inte desamma i deras kvalitet och struktur. Man kan stöta på många skillnader mellan de två.

En av de viktigaste skillnaderna som kan ses mellan havrekli och vetekli, är den typ av fiber som de båda innehåller. Medan vetekli består av olösliga fibrer, havrekliet består av lösliga fibrer.

Som vetekli fibrer är olösliga, de passerar från kroppen osmält. De olösliga fibrerna mjuknar när de passerar genom de olika delarna av kroppen, och de bulk upp pallen, som orsakar snabb eliminering av avfallet. Å andra sidan, är havrekli fibrer upplösas och bildar en gel. Som lösliga fibrer blandas med gallsyror i tarmen, hjälper det att ta bort kolesterol.

Jo, båda kli kända för att bidra till att upprätthålla gastrointestinal hälsa. En extra funktion av havrekli, är att det hjälper till att sänka den dåliga kolesterolnivån i kroppen.

När det gäller innehållet också, både havrekli och vetekli är olika. En halv kopp vetekli innehåller ca 12 g av fibrer, 60 kalorier och ett gram fett. Det är också en bra källa till vitamin B, som Niacin och B6. Jo, en halv kopp havrekli innehåller 7 g fiber, 150 kalorier och 3. 5 g fett. Havrekli är också en bra källa till folat och tiamin.Sammanfattning:

1. Vetekli består av olösliga fibrer; havrekli består av lösliga fibrer.

2. De olösliga vetekli fibrer mjuknar när de passerar genom de olika delarna av kroppen, och de bulk upp pallen, vilket orsakar snabb eliminering av avfall. Havrekli fibrerna löses och bildar en gel. Som lösliga fibrer blandas med gallsyror i tarmen, hjälper det att ta bort kolesterol.

3. En halv kopp vetekli innehåller ca 12 g fiber, 60 kalorier och ett gram fett. En halv kopp havrekli innehåller 7 g fiber, 150 kalorier och 3. 5 g fett.